Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Artisten anmäld efter uppförandet i Allsång på Skansen: "Det är självklart"

23 jul, 2024, 18:45
Pernilla Wahlgren
Ännu en sommar och ännu en gång bjuder Allsång på Skansen på förstklassig underhållning – men ibland går det inte som tänkt...
Annons
Tomas Ledin om att avsluta karriärenBrand logo
Tomas Ledin om att avsluta karriären

Årets Allsång på Skansen är i full rullning och även detta år är det eminenta Pernilla Wahlgren, 56, som rattar kalaset.

Pernilla själv är mer än glad över sitt speciella sommarjobb och har låtit Svensk Damtidning veta att hon inte har några planer på att sluta:

– Jag kan bli kvar här tills jag är 102 om gud vill. Nej, om publiken vill, de vill nog inte ha kvar mig så länge…, sa hon tidigare i sommar med ett skratt.

Pernilla har redan fått sällskap av några av Sveriges kändaste artister på scen, bland andra Tomas Ledin, 72, som medverkade i avsnitt två, och tidigare har hans deltagande kantats av drama...

Allsång på Skansen anmält: "Att SVT väljer..."

Tomas har varit med i gemet länge och är inte främmande för att stå på Sollidenscenen, vilket han bland annat gjorde 2012.

Annons

Men just denna gång skulle hans framträdande skapa ringar på vattnet. Tomas hade nämligen äran att få en egen timme på Skansen direkt efter den vanliga allsången, men inte alla gillade vad de såg.

Nej, en person tog på sig att göra en anmälan till granskningsnämnden och menade att timingen på Tomas medverkan, med en pågående show på Cirkus i Stockholm och en ny skiva ute i handeln, gick emot SVT:s policy kring reklam.

Som gick att läsa i anmälan:

– Att SVT väljer att marknadsföra Tomas Ledin på det sätt man gjort är en otillbörlig marknadsföring av honom som artist.

Hårda orden mot allsången

Även skivbolagsentreprenören Bert Karlsson, 79, gav sig in i matchen och menade att det var reklam, men hade en annan infallsvinkel än anmälaren:

– Det är självklart att det är ­reklam, den som säger något ­annat är ju löjlig, då måste man erkänna det. Jag tycker SVT borde slopa sina regler helt och hållet – det fungerar ändå inte. Jag vet inte vad de står för längre – det finns ingen kon­sekvens, sa han vid tillfället till Aftonbladet.

Anmälan fick dock inte SVT att svettas. SVT:s dåvarande nöjeschef Mathias Engstrand kommenterade händelsen och sa att allt gick "precis som vi tänkt", följt av:

Annons

– Det är vanligt med ­anmälningar till Granskningsnämnden, och jag ­välkomnar dem alla. Det är bra med diskussioner om hur SVT gör sina program och det är viktigt att folk ­bryr sig och delar med sig av ­sina åsikter. Men jag är ­inte ett dugg orolig över den här anmälan.

Tomas Ledin spelar gitarr på Sollidenscenen
Så här såg det ut när Tomas Ledin medverkade i Allsång på Skansen 2012. Foto:Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Och nu, 12 år senare, har Tomas alltså nyligen klivit ut på Sollidenscenen igen, denna gång jämsides Pernilla. Han har även andra storslagna planer för sommaren:

– Jag ska göra 14 konserter i Norge, Sverige och Finland i juli och augusti. Det är vad jag ser fram emot, sa han till Svensk Damtidning inför allsångs-premiären.

Tomas Ledin och Pernilla Wahlgren sjunger
Tomas Ledin och Pernilla Wahlgren sjöng för kung och fosterland på Sollidenscenen i juli! Foto:Mickan Mörk/TT

Foto: Skärmdump SVT, TT

Annons