Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Artisten gör comeback – efter skandalen i SVT

24 okt, 2024, 18:30
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Bjornzone under Melodifestivalen 2024
Claudio Bresciani/TT
Nu syns artisten i rutan igen...
Annons

Eric Saade är en välbekant artist för alla som har koll på Melodifestivalen. Han var med första gången 2010 med låten Manboy som gav honom en tredje plats i finalen. Året efter gick det bättre: Saades låt Popular gav honom vinsten i finalen och i Eurovision song contest samma år kom han på tredje plats.

✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

Sen dess har Saade ställt upp i tävlingen ytterligare två gånger som artist – och 2019 var han en av programledare för tävlingen. Saade har ofta hyllats för sina framträdanden i tv-rutan – men i våras var det många som höjde på ögonbrynen.

Eric Saade var en av dem som fick uppträda under årets Eurovision Song Contest, som fick av stapeln i Malmö. Under sitt framträdande hade artisten lindat en Palestinasjal, vilket tolkades som en protest mot Israels offensiv i området.

Annons

Efter sitt framförande gick SVT ut och kristiserade artisten för hans ställningstagande mitt i direktsändning.

”Vi tycker att det är tråkigt att han utnyttjar sin medverkan på det här sättet”, sa Ebba Adielsson som exekutiv producent på SVT, i en kommentar till TT efter uppträdandet.

Eric Saades comeback i SVT

Sedan Eurovision har det varit ganska tyst från Eric Saade – förutom tidigare i höst när han var med i SVT:s Uppdrag Granskning och berättade om spelet efter Eurovision.

– Det som hände efter detta var att jag möttes av en sjuk tystnad. Från SVT och folk involverade i produktionen, berättar Saade i programmet.

Eric Saade Eurovision song contest
Under sitt uppträdande i Eurovision bar Eric Saade en palestinasjal. Jessica Gow/TT

Nu har han dock ett nytt jobb på kanalen!

Hans nya jobb är som programledare för programmet Hello Mello, vilket Expressen rapporterat om. Tillsammans med programledaren Malin Olsson kommer han leda programmet, som beskrivs som en melodifestival för barn i yngre tonåren.

Saade berättar han inte fått några direktiv om vad han får ha en palestinasjal eller inte i programmet.

– Men än så länge är det ingen del av outfiten, säger han.

Annons