Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Då tar vännerna farväl av Kjerstin Dellert

13 mar, 2018, 16:05
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Operasångerskan Kjerstin Dellert kommer att begravas den 28 mars i Jacobs kyrka i Stockholm.
Annons

Det var den 5 mars som den folkkära hovsångerskan Kjersin Dellert gick bort 92 år gammal. Begravningen kommer att äga rum den 28 mars i Jacobs kyrka i Stockholm, skriver Expressen.

– Kyrkan ligger precis vid Operan. Det var en kyrka som Kjerstin ofta gick in i och satt och mediterade i när hon skulle in och göra en roll på Operan, säger maken Nils-Åke Häggbom till tidningen.

Det blir prästen Caroline Krook som förrättar ceremonin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Jag vet att Kjerstin inte vill ha en massa dumt prat, därför är Caroline Krook jättebra. Det ska vara en respekt inför döden och det kommer hon att få, säger Nils-Åke Häggbom.

Kjerstin Dellert var mycket omtyckt av kungafamiljen. Här träffar hon kungen och drottningen i samband med en föreställning år 2003.

Läs mer: Kungafamiljens fina hälsning till Kjerstin Dellert

Foto: IBL

Annons