Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Bekräftar beslutet med Lotta Engberg – Mikael har bestämt sig efter alla år

25 jul, 2024, 22:00
Albin Bramstedt
Mikael Sandström och Lotta Engberg.
Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg har varit tillsammans länge.Aftonbladet, Karin Törnblom
Nu berättar "Soldoktorn" om situationen som uppstått mellan paret – som kommer få dem isär ett tag.
Annons
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Kärleken har verkligen spirat mellan Mikael "Soldoktorn" Sandström och Lotta Engberg.

Sedan mars 2021 är Lotta bosatt i Mölnlycke utanför Göteborg tillsammans med doktorn. De lägger ofta upp bilder på sina sociala medier för att visa upp hur fantastiska deras liv är och kärleken de delar.

Lotta Engberg och Mikael Sandström.
Mikael berättar om sommarens planer.Karin Törnblom/TT

Men paret kan såklart inte alltid vara tillsammans. Mikael, som fått sitt smeknamn från TV4:s program Nyhetsmorgon, är ofta med i TV4-huset på Gärdet i Stockholm. Lotta har också fullt upp, inte minst under somrarna, trots att Lotta på Liseberg inte går i år.

Annons

Nu berättar Soldoktorn om att paret kommer behöva vara isär ett tag igen.

Ska vara med i det konkurrerande programmet

Efter att ha varit ett par i fyra år berättar nu Mikael om sommarens planer till tidningen Hänt. Lotta ska nämligen vara med i SVT:s Allsång på Skansen, som under flera år konkurrerade med hennes allsångsprogram.

– Jag har lite andra saker som jag pysslar med just då. Det är så väldigt mycket flängande och åkande, och repande och sånt där så den resan gör hon själv tillsammans med Bettan, berättar Mikael för Hänt.

Paret.
Mikael Sandström och Lotta Engberg har varit ett par i fyra år.Henrik Jansson/Expressen/TT

Bettan är såklart Lottas gamla parhäst Elisabeth Andreassen, som hon uppträder tillsammans med den 30:e juli. Det blir säsongens sjätte avsnitt.

Annons

Mikael berättar om vad han ska göra under tiden Lotta är borta.

– En del sociala grejer bara. Sedan håller jag på att skriva på min andra bok, som handlar om patienter som mot alla odds har överlevt.

"Man diskuterar på olika sätt"

Mikael berättar också att han var singel i 13 år innan han och Lisebergs-drottningen träffades. Han menar att det var ensamt under en längre tid. Men att träffa Lotta har gjort livet bättre, trots att de är olika.

– Vi är väldigt olika både som personer och yrkesmässigt. Jag är akademisk och lite mer planerande och medicinskt inriktad, och har tankar kring sånt. Lotta är en mer extrovert, utåtriktad person som är enormt energisk och som har väldigt många järn i elden, säger doktorn.

Att de är olika ser han snarare som en tillgång än ett problem.

– Man diskuterar på olika sätt. Jag kan bita mig fast och prata om livet, döden och existentiella ting. Om jag har ett ämne som till exempel dödshjälp kan Lotta vara med på det men efter en kvart säga ”nu räcker det, nu får vi prata om något annat”, eller bara byta samtalsämne, avslutar han.

Annons