Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Benny Anderssons tunga beslut med hustrun Mona – pappren inskickade

27 sep, 2024, 05:30
Benny Andersson och Mona Nörklit
TT
Benny Andersson och hustrun Mona Nörklit har fattat sitt beslut.
Annons

Benny Andersson och hustrun Mona Nörklit träffade varandra första gången i slutet på 1970-talet. Det var på en fest och Benny såg direkt att detta var en kvinna han ville lära känna bättre.

Det fanns bara ett hinder.

– Jag var gift med Frida då och inte intresserad av att spela under täcket så det tog tre, fyra månader innan det blev Mona och jag, har Benny tidigare berättat för tidningen Vi, enligt Expressen.

Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

Benny Anderssons tuffa beslut med hustrun Mona

Benny och ABBA-kollegan Anni-Frid separerade officiellt 1979, och två år senare gifte han sig med Mona. De lever som äkta makar sedan dess, i en gul lyxvilla på Djurgården vid namn Villa Lido.

Den äktenskapliga lyckan verkar vara lika intakt som alltid – men under den problemfria ytan finns en outtalad överenskommelse.

Annons

Aftonbladet rapporterar att Benny och Mona har gjort upp en plan för hur det ska fortlöpa ifall de väljer att gå skilda vägar. Det finns ett äktenskapsförord, undertecknat och inskickat till den berörda myndigheten.

I det stipuleras att Benny och Mona delar på arrenderätten och Villa Lido. Samma arrangemang gäller också för två andra fastigheter och allt lösöre. Men resten av Bennys samlade förmögenhet behåller han själv.

Juristen säger sitt: "Har ingen försörjningsplikt"

Äktenskapsförord ses som tabu av vissa. Men Nordeas familjerättsjurist Caroline Törnquist tycker att alla borde ha ett.

– En del ser det som tecken på girighet eller att man inte tror på relationen, men jag hävdar tvärtom att det är en akt av kärlek. Det handlar om att gemensamt ta ansvar för sin relation, komma överens om hur man vill ha det och – om det behövs – skriva avtal för att trygga varandra. Många har bott ihop under lång tid, men är inte medvetna om alla skillnader som finns ekonomiskt mellan att vara gift och sambo. Som sambo har man till exempel ingen försörjningsplikt gentemot varandra, men det har man som make och maka, säger Caroline till Femina.

Annons