Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

SVT:s besked om Farah Abadis framtid efter skandalen

08 okt, 2024, 14:30
Farah Abadi och Henrik Brandão Jönsson
TT
Farah Abadi slängde ut Henrik Brandão Jönsson – så här påverkas hennes framtid på SVT.
Annons

Farah Abadi spelade en roll i radioårets hittills mest kontroversiella ögonblick. Farah slängde själv ut Henrik Brandão Jönsson under direktsändningen av Söndag i P4 med Farah Abadi, när denne förespråkade sexköp.

Här kuppar Soraya & Maria intervjun med Anders PihlbladBrand logo
Här kuppar Soraya & Maria intervjun med Anders Pihlblad

Farah Abadi slängde ut Henrik Brandão Jönsson

Farah blev hyllad för sitt agerande, men också kritiserad. Enligt tidningen Dagens Media har programmet fått in 13 anmälningar till Granskningsnämnden, från personer som hävdar att Farah ägnade sig åt otillbörlig censur.

– Det är självklart tillåtet att uttrycka åsikter, även sådana som kan upplevas som kontroversiella i SR, så det hade man kanske kunnat. Men man måste ha i åtanke att det här gäller ett familjeprogram – inte ett debatt- eller aktualitetsprogram – där enskilda lyssnares dilemman ska bemötas med respekt. I den situation som uppstod fann redaktionen att det var svårt att fortsätta paneldiskussionen efter uttalandet om att köpa sex som en lösning på lyssnardilemmat, skriver programmets ansvarige utgivare Marcus Leonarde i en kommentar.

Annons

Henrik gick senare ut och bad om ursäkt för sitt uttalande.

– Med anledning av min medverkan i programmet Söndag i P4 i dag vill jag be om ursäkt för vad som hände. Jag försökte bidra för programmets bästa och skapa dynamik, men det blev helt fel. Jag tar avstånd från all form av sexköp, skriver han på Twitter.

Farah Abadis framtid på SVT – beskedet

Farah Abadi är just nu aktuell som programledare för lekprogrammet På riktigt på SVT. Kanalen har inte gett några besked om att hennes roll i programmet kommer att påverkas av att hennes program är under utredning av Granskningsnämnden.

Det är i skrivande stund två avsnitt kvar på säsongen för På riktigt.

Och Camilla Hagert, presschef på SVT, bekräftar att kanalen inte har några planer på att ändra något kring Farah.

– Farah Abadis roll på SVT påverkas inte av detta och har inte lett till något särskilt samtal, säger Camilla till Svensk Dam.

Annons