Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Björn Borg har nåtts av tråkigt besked – blir känslosam

11 okt, 2024, 11:00
Björn Borg har nåtts av tråkig information – nu väljer han att berätta om sina känslor.
Annons

Björn Borg kom som en frisk fläkt och dominerade stora delar av 70-talet. Hans sätt att bemästra racket, träffa bollen och skickligt placera den på en förödande plats för motståndaren gjorde honom känd världen över.

Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Karriären avslutade han 1993, men än i dag pratas det om tennislegendarens bravader. Sporten har fortsatt att ha en central roll i Björn Borgs liv och tillsammans med hustrun Patricia Borg skymtas han ofta i publiken under tennismatcher.

Annons

Parets son Leo Borg har ju som bekant även han visat sig ha en fallenhet för tennis. Björn och Patricia reser mer än gärna land och rike runt för att stötta sonen när han försöker klättra på världsrankingen.

Björn Borg och Patricia Borg
Patricia Borg och Björn Borg i publiken under en av Leo Borgs tennismatcher. TT

Tråkiga beskedet

Men det är inte bara sonen Leo som fångats Björns intresse. Under åren har han följt stora tennisstjärnor som Rafael Nadal och blivit imponerad över den spanska spelarens skicklighet.

Nu meddelar tennisstjärnan att han avslutar karriären, 38 år gammal. Totalt har det blivit 22 grand slam-segrar i singel och de sista tennismatcherna spelas under finalen i Davis Cup i Malaga den 19-24 november.

Annons

Björn Borgs sorg

Att se Rafael Nadal kliva av tennisscenen är så klart en stor sorg. Björn Borg har funnit stor glädje att följa hans karriär och vet att han kommer lämna ett tomrum bakom sig.

– En av de största någonsin. Han gav så mycket glädje på och utanför tennisbanan. Han kommer att saknas. Jag önskar kungen av grus all lycka med sin familj i framtiden, säger Björn Borg till Sportbladet och får medhåll av Stefan Edberg:

– En av de största spelarna genom tiderna och en fajter som man sällan skådat. Han är verkligen gruskungen. Med troligtvis ett oslagbart rekord på Roland Garros i Paris med sina 14 titlar. Jag upplever honom som en väldigt trevlig person utanför banan och han är älskad världen över.

Björn Borg och Rafael Nadal
Rafael Nadal, längst till höger, avslutar nu tenniskarriären. Kin Cheung

Foto: TT

Annons