Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Björn Ulvaeus återvänder till gamla kärleken – har gått tillbaka

14 aug, 2024, 16:00
Björn Ulvaeus
TT
Björn Ulvaeus har sökt upp sin gamla kärlek igen!
Annons

Det har stormat kring Björn Ulvaeus kärleksliv de senaste åren. Många blev chockade när han och hustrun Lena Ulvaeus meddelade att de skulle skiljas – efter sammanlagt 41 år tillsammans.

Fyra månader senare dök en ny kvinna, danska Christina Sas, upp vid Björns sida. I Bianca Ingrossos talkshow i Discovery berättade Björn att han fallit pladask för Christina.

– Det kan man nog säga. I alla fall jag. Jag har ju varit kär ett antal gånger. Alltså, när jag var tonåring så hände det ofta. Men det räknades inte. Sen har jag varit kär två gånger efter det, det här är den tredje stora kärleken, sa Björn då.

Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

Björn Ulvaeus går tillbaka till gamla kärleken

Björn Ulvaeus
Kvinnorna älskar Björn! TT

Nu har Björn haft anledning att prata om en annan av sina stora kärlekar. När han gästade P4 Kalmar berättade ABBA-ikonen om sin uppväxt i Västervik. Han kom också in på sitt avsnitt av Sommar i P1, där han berättade om sin första stora kärlek: Margareta från Kalmar.

Annons

– För det programmet så pratade jag med en massa människor från min ungdom och barndom. Just för att hitta såna saker. Se om jag med hjälp av dem kunde komma ihåg. Det gäller inte minne som sådant, utan episodiskt minne. Där man kan uppleva situationer igen. Känna lukten och känna känslan av den episoden, säger Björn till P4 Kalmar.

Bjönr Ulvaeus: "Var väldigt rörande"

Björn har alltså sökt upp Margareta för att fräscha upp minnet av den stora ungdomspassionen. Och Margareta var generös och lät Björn läsa kärleksbreven som han skrev till henne som tokkär spoling.

– Det var väldigt rörande att se vad den där unge förälskade pojken hade skrivit. Det var från när jag var femton, sexton år. Men det var inget som jag ville dela med Sveriges befolkning, säger Björn.

Annons