Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Björn Ulvaeus har lämnat – nu bekräftas chockerande beslutet: "Vi är..."

13 sep, 2024, 13:00
Christina Sas och Björn Ulvaeus
TT
Björn Ulvaeus har lämnat – nu bekräftas beslutet.
Annons

Det har hänt mycket i Björn Ulvaeus liv de senaste åren. På privatfronten har han skilt sig från hustrun Lena efter 41 år ihop och blivit tillsammans med kärleken Christina Sas.

Och som affärsman har Björn varit minst lika sysselsatt. Han och affärspartnern Conni Johansson har sett till att bolaget Pophouse Entertainment befunnit sig i en ständig utveckling. En av de mest uppmärksammade affärerna noterades 2022, när Björn och Conni köpte Tim "Avicii" Berglings låtkatalog. En annan var när de köpte poddbolaget Perfect Day Media för över 23 miljoner kronor.

Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

Björn Ulvaeus – därför lämnar han plötsligt

Men där har Björn och Conni hastigt och lustigt lämnat rollerna som ägare. PodX, som drivs av medieveteranerna Staffan Rosell, Patrick Svensk och Fredrik Said, har köpt ut Pophouse Entertainment, rapporterar Break It.

Annons

– Vi är stolta och glada över att välkomna Perfect Day Media till PodX Group. Perfect Day Media har en unik position på den nordiska podcast-marknaden och är bäst på att attrahera de främsta talangerna och profilerna, samt att framgångsrikt kommersialisera format och innehåll. Förvärvet ligger helt i linje med vår vision – att bli den ledande internationella podcastaktören, säger vd:n Patrick Svensk.

Så mycket får Björn Ulvaeus efter överenskommelsen

Det är inte känt hur mycket Björn och Conni har fått för affären – men vi kan bara utgå från att det rör sig om åtskilliga miljoner. Enligt Break It omsatte Perfect Day Media 2023 88,4 miljoner kronor i fjol.

Perfect Day Media grundades av systrarna och branschessen Hannah Widell och Amanda Schulman. Deras katalog rymmer fler succépoddar, som Ursäkta, Fördomspodden, When We Were Kings och Gynning & Berg.

Annons