Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Björn Ulvaeus har mottagit jobbigt besked – agerar direkt!

29 aug, 2024, 11:30
author Victoria Morand
Victoria Morand
Björn Ulvaeus befinner sig i en tuff sits.
Annons
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

Det är nog inget som missat att det just nu pågår ett presidentval i USA.

Det står mellan den mycket omtalade republikanen Donald Trump som ställer upp för andra gången och "nykomlingen" från det demokratiska partiet Kamala Harris.

Just nu är båda presidentkandidaterna ute och kampanjar i olika delstater i USA. De reser runt och håller tal för att få stöd från väljare inför kommande val.

Under dessa kampanjmöten, som ofta kallas för "rallys", använder de sig också av musik och artister för att dra till sig fler människor och skapa en festlig stämning – något som Björn Ulvaeus uppmärksammat och inte uppskattar.

Annons
Donald Trump. Carolyn Kaster

Under Donald Trumps "rallys" i veckan har det kommit till ABBAs kännedom att han använt deras musik under sina event – något som inte uppskattas.

Ryter ifrån

”Vi har tillsammans med medlemmarna i ABBA upptäckt att det kommit ut videos där Abbas musik har använts vid Trumps event och har då begärt att sådan användning omedelbart plockas ned och bort”, skriver Universal Music.

Svenska Dagbladet var på plats under en av Trumps valmöten i Minnesota, där 8000 av hans anhängare bland annat fick lyssna på Abbas hitlåt The Winner Takes It All.

Annons
Medlemmarna i ABBA är inte nöjda. Magnus Sandberg / TT

Det följdes av ett över tio minuter långt bildspel på Björn Ulvaeus och Benny Andersson, sjungandes låtar som Money, Money, Money och Dancing Queen, rapporterar tidningen.

Nu går medlemmarna i popgruppen ihop tillsammans med flera andra artister som Celine Dion, Bruce Springsteen, Rihanna och Neil Young och dementerar för att Trump inte ska använda deras musik offentligt.

Bild: TT

Annons