Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Björn Ulvaeus trista besked – orden ingen vill höra: "Väldigt sorgligt"

24 jun, 2024, 07:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
PAST / BACKGRID UK / TT
Nu kommer Björn Ulvaeus med ett tråkigt besked om framtiden.
Annons
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

Det var i slutet av maj som de fyra medlemmarna av det ikoniska popbandet ABBA, Anni-Frid ”Frida” Reuss, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus och Benny Andersson, fick äran att komma till slottet.

ABBA fick Vasaorden

Anledningen berodde på att kungen skulle dela ut den hedersfyllda Vasaorden, en order som delas ut till "mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv”.

Och det har ju ABBA verkligen lyckats med. För 50 år sedan satte de Sverige på den internationella musikkartan efter vinsten i Eurovision Song Contest med låten ”Waterloo”.

Hyllades av kungen på 50-årsjubileet

Och nu, på 50-årsjubileet, hyllades de av självaste kungen. Väldigt roligt för de fyra forna bandmedlemmarna.

Annons

– Det är ju trevligt. Det är nästan en gisslansituation. Man kan ju inte komma bara en och hämta det här. Så vi pratade om det och sa att vi måste åka hit alla fyra, sade Benny Andersson efter utdelningen.

Det var också första gången bandet återförenades sedan premiären av ”ABBA Voyage” i London.

Björn Ulvaeus om ABBA:s framtid

Någon mer offentlig återförening verkar det däremot inte vara tal om. Det berättar Björn Ulvaeus i podcasten ”Rosebud with Gyles Brandreth”.

– Offentligt gör vi det väldigt sällan. Frida sade det till mig efteråt: ”Det här kan vara sista gången”. Det är väldigt sorgligt, och jag tänkte på det efteråt. Men vi blir inte yngre, säger han i podcasten.

Annons