Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bluffen i Nyhetsmorgon: Tv-bilderna på Steffo är inte live – för att dölja sjukdomen

27 jul, 2024, 06:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TV4
Steffo Törnquist har inte haft det helt lätt under semestern. Han har nämligen opererat in ett helt nytt knä.
Annons
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”Brand logo
Steffo Törnquist om första tiden som farfar: ”Ren kärlek”

Han har varit med sedan starten av "Nyhetsmorgon" och är en av programmets mest uppskattade programledare.

Steffo Törnquist, 68, har till synes både karriären, hälsan och familjelivet på det torra.

Steffo Törnquist har opererat sig

Men bakom kulisserna har han dolt en hel del smärta. Nyligen tvingades han operera sig efter att ha lidit av problem med sina knän i flera år.

– Det som har hänt är att jag har opererat in ett helt nytt knä i högerbenet. Jag har haft dåliga knän länge och det här skulle ske, men nu blev det lite akut, säger han till Aftonbladet.

Steffo har i flera år haft artros, vilket lett till att han opererat sina knän hela fem gånger till följd av problem med både ledband och korsband.

Annons

– Egentligen är båda knäna dåliga, men när de gjorde en magnetröntgen såg de ett stort hål som var tre gånger tre gånger en och en halv centimeter längst ner på lårbenet. Det var bara som ett skal där och därför blev det akut. Hela benet riskerade att säcka ihop.

Får hjälp av familjen

När Aftonbladet når programledaren befinner han sig hemma. Där får han en hel del hjälp av familjen, bortsett från frun Caroline som är i Båstad för jobb.

Han uppger att han mår bra och att han lägger fokuset på rehab-träning. Mestadels av hjälpen får han av sonen.

Det drygaste är att operationen skedde under sommarsemestern, menar Steffo, och säger att det inte var "helt optimalt". Däremot är han tacksam för att allt gick bra och att han snart kan bege sig ut på golfbanan igen.

– Det ska bli mycket bättre än vad det var innan. Det är ju en helt ny knäled så värken verkar försvinna. Det är fantastiskt och helt otroligt. De sågar ju av benet och det låter såklart äckligt och inget kul. Men det är ju vardagsmat för dem och det är så många som gör det här, säger Steffo.

Så "lurar" Steffo tittarna i direktsändning

Nu väntar en tid med rehab-program och morfin.Den 9 augusti är han tillbaka i rutan – förhoppningsvis fullt återställd. Då blir jobbet roligare. Tidigare har han nämligen haft smärtan under direktsändningarna, vilket lett till att han knappt kunnat gå.

Då har produktionen behövt tänka till.

– Vid flera tillfällen då jag inte har kunnat gå och jag har behövt förflytta mig med kryckor så har vi lagt in andra bilder. Sådant kan man dölja, avslutar Steffo intervjun.

Annons