Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carina Bergfeldt har blivit lurad av SVT – beslutet om talkshowen

17 okt, 2024, 06:00
Kanalens beslut för Carina Bergfeldts framtid i rutan.
Annons

Det var 2021 som journalisten och författaren Carina Bergfeldt hade premiär för sin självbetitlade talkshow på SVT.

Hon tog över efter den eminente Fredrik Skavlan, och har sedan dess bjudit in några av våra främsta profiler till studion med högt i tak. Men det hela började med en listig luring av självaste SVT.

Carina Bergfeldt obekväm efter Peter Apelgrens intima avslöjandeBrand logo
Carina Bergfeldt obekväm efter Peter Apelgrens intima avslöjande

Carina Bergfeldt har blivit lurad av SVT

Skavlan hade hållit i sin talkshow i över tio år, och fått med de mesta i sitt program, innan han 2021 valde att ta en paus. Ja, till och med prinsessan Madeleine och hennes kameraskygge make Chris O'Neill har slagit sig ned framför norrmannen!

Man letade då efter en vikarie – och utan hennes vetskap hade Skavlan och redaktionen fått korn på just Carina. För att testa henne bjöds hon in som gäst till Skavlan, men det fanns en baktanke. Fredrik har berättat för Aftonbladet:

Annons

– När Carina var gäst i ”Skavlan” var hon också där på en audition vilket hon inte visste om. Vi i redaktionen misstänkte nämligen att hon var som skapad för uppdraget. Och det var hon!

Och Carina hade inte en tanke om att hon var på tv-sänd "jobbintervju":

– Jag hade ingen aning om att jag i själva verket var på audition, att Fredrik och hans team funderade på att erbjuda mig jobb som hans vikarie, och sedermera efterträdare, har Carina tidigare skrivit på Instagram.

Fredrik Skavlan,Rolf Lassgård och Carina Bergfeldt under inspelning av Skavlan
Carinas audition sändes på tv, och inte ens tittarna anade vad som var i görningen. Karin Törnblom/TT

SVT:s beslut för Carina Bergfeldts framtid

Sagt och gjort, det blev Carina som fick sin egen talkshow i Skavlans ställe – och det var minst sagt en topprektrytering. Carinas program gick som tåget, och Skavlan kom aldrig tillbaka från sin tilltänkta paus:

Annons

"Mitt mål som tv-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till", sa han i ett pressmeddelande.

Den 1:a november är Carina tillbaka i rutan med en ny säsong av den populära talkshowen, som kommer sändas ända fram till jul. Vilka gäster hon bokat in är ännu hemligt.

Foto: TT

Annons