Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carola Häggkvist, 58, mår inte bra – bryter tystnaden om problemet

25 sep, 2024, 15:00
Carola Häggkvist
Carola Häggkvist väljer att berätta om problemet – och visar upp vad hon måste gå igenom.
Annons
Carolas kryptiska kärleksbesked: ”Jag är...”Brand logo
Carolas kryptiska kärleksbesked: ”Jag är...”

Carola Häggkvist, 58, har varit i rampljuset i över 40 år och har minst sagt ett intensivt schema.

Ja, artisten har inte många lugna stunder. I somras betade hon av en stor turné och hon har redan börjat puffa för sina julkonserter.

Men att åka land och rike runt och sjunga för publik tär också på hälsan. Det berättar Carola nu – samtidigt som hon visar vad hon måste göra för att få bukt med problemet.

Carola Häggkvists hälsoproblem

Carola är tyvärr inte främmande för hälsoduster. 2021 delade hon själv med sig på Instagram om vad hennes kropp gått igenom:

Annons

– Jag har fött barn, tagit bort livmodern, tagit bort en äggstock, tagit bort myomer, sa hon då i ett klipp.

I Renées brygga har artisten berättat mer om varför hon opererade bort livmodern. Då sa Carola att livmodern hade flera godartade tumörer och att hon ville ta det säkra före det osäkra.

Även den vardagliga hälsan har Carola haft problem med. I fjol, när Carola hade en stor turné för att markera sina 40 år i rampljuset, drabbades hon av envis snuva och hosta, jobbiga kramper och allergi som ledde till att hon behövde ta till drastiska åtgärder:

Annons

"Livet som rock-star.. när allergi chocken kickar in! Då får man ta sprutan i egna händer och bli fort frisk", skrev Carola då till en bild där hon satt med en spruta i benet.

Vi fick även se henne få röstmassage hos fysioterapeuten Ingrid Våglund. Något hon måste göra med regelbundna intervaller, och under måndagen var det dags igen.

Carola Häggkvist: "Det gör ont"

En inte helt smärtfri procedur, men Carola försäkrar sina Instagramföljare om att det både är nödvändigt och viktigt:

Annons

"Oj min hals hade blivit ihoptryckt av mkt jobb och stress!", skriver Carola först i en story.

Följt av:

"Så var det dags igen... massage på insidan av munnen som släpper på ansträngda muskler i käkar och hals! Ja det gör ont – 'skönt ont' och ger en otrolig känsla av avspänning efteråt".

På bild får vi se när Carola masseras, och visst förstår man att det gör ont. Samtidigt hjälper det artisten att kunna fortsätta uppträda som hon gör.

Carola Häggkvist får röstmassage
Carola Häggkvist visar hur det ser ut när hon får röstmassage. Foto: Instagram/carolaofficiell

Foto: TT

Annons