Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Carolas kamp med dottern Zoe, 15, – tårfyllda upptäckten: "Tårarna rann"

24 sep, 2024, 15:00
Carola och Zoe Häggkvist
Carola Häggkvists ord om dottern Zoe lämnar ingen oberörd – efter kampen som gjort avtryck på artisten.
Annons
Zoes viktiga livsval – Carolas personliga stödBrand logo
Zoes viktiga livsval – Carolas personliga stöd

Vi är vana att se Carola Häggkvist, 58, ta publikhav med storm från scen – men hon har också en annan roll i livet, som mamma.

Nu har båda Carolas "småttingar" blivit rätt stora. Sonen Amadeus är 26 och dottern Zoe 15. Och artisten kunde uppenbart inte vara mer stolt över sina barn.

Det blir tydligt i artistens senaste Instagraminlägg där hon fullkomligt överöser Amadeus och Zoe med kärlek. Men det för också tankarna till Carolas kamp för dottern – där de nästan hindrades från att bli en del av varandras liv.

Carola och dottern Zoes kamp

I dag känns Zoe självklar i Carolas liv. Men så har inte alltid varit fallet. Artisten adopterade dottern 2012 men processen kantades av problem från början till slut.

Annons

Det har artisten själv berättat om i flera intervjuer. Först höll Carolas ålder på att ställa till det då hon var precis på gränsen på för gammal för att få adoptera, vilket hon sagt till Expressen.

Efter hårt arbete från tjänstemän blev Carola ändå godkänd och fick åka ner till Sydafrika för att hämta dottern, men där lurade fler problem.

Till Aftonbladet har artisten beskrivit upplevelsen i Pretoria som sitt "livs värsta ögonblick", där hon och Zoe var i ett "konstigt område i staden" och blev stoppade av polis.

Enligt Carola hade polisen fått tips om en person som kidnappade barn och begärde att se dokument som artisten inte hade på sig. Så Carola fick följa med till polisstationen där hon förhördes, innan allt till slut reddes ut och Carola och Zoe fick åka till sitt hotell.

Carolas gripande ord om dottern

Så Carola fick verkligen kämpa för sin dotter. Och det gör hennes nya ord om Zoe särskilt gripande. Här hyllar Carola dottern och Amadeus för deras fina insats på hennes födelsedagsfirande där hon upptäckte vilka fenor de är på att hålla tal.

Annons

Samtidigt uttrycker hon hur stolt hon är:

"KRAMKALAS med Amadeus & Zoe! Och lite busig Häggkvist får man vara när man fyller år och är med sina nära & kära som man är trygg med! Pappa Janne humorn kom fram med ‘blomman på huvudet’ innan mitt lilla tal på MS / Molly båten som fick Amadeus & Zoe att gå fram och hålla ett så vackert tal att tårarna rann.. igen, av ’Happy tears. Så stolt av dem båda", skriver Carola i det tårfyllda inlägget.

Något som uppenbart berör många. I kommentarsfältet är det en riktig kärleksfest med hjärtan och fina ord som avlöser varandra.

Foto: TT, Instagram/carolaofficiell

Annons