Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Charlotte Kallas och sambons gemensamma beslut – ett år efter sonens födsel: ”Svårt”

09 sep, 2024, 19:00
Charlotte Kalla och Fredrik Karström har bestämt sig – nu berättar skidlegendaren om situationen.
Annons

I skidspåren var Charlotte Kalla säkerheten själv. När hon avslutade karriären kunde hon stolt notera att hon samlat på sig nio OS-medaljer, varav tre guld, och 13 VM-medaljer.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Efter karriären har hon medverkat i en rad andra tv-program, inte minst Let's Dance som hon briljerade i och lyckades dansa så pass skickligt att hon landade på en hedersam andraplats.

Och nu väntar nya äventyr för den ständigt nyfikna Charlotte Kalla. Den här gången är hon en av deltagarna i SVT-programmet Mästarnas mästare, som just nu spelas in på Costa Brava-kusten i Spanien.

Annons
Charlotte Kalla
Charlotte Kalla medverkar äntligen i Mästarnas mästare. Jonas Ekströmer/TT

Charlotte tackade nej

För SVT är det ett sant glädjebesked att ha värvat Kalla till långköraren. Hon var tänkt att medverka i programmet redan 2022, men tvingades då kasta in handduken på grund av en revbensskada.

Inte heller förra året kunde hon medverka i programmet, eftersom hon och sambon Fredrik Karström blev föräldrar till sonen Alvin.

Charlottes beslut med Fredrik

Men att tacka ja till årets säsong var ingen självklarhet. Sonen Alvin är bara ett år gammal och Charlotte hade svårt att veta hur hon skulle tackla situationen.

Annons

— Jag tyckte att det var svårt att veta då i april hur det skulle vara att vara ifrån Alvin när han är drygt ett år. Det hade blivit första gången som jag skulle vara ifrån honom en längre tid, säger hon till Expressen.

Dilemmat har Charlotte lyckats lösa genom att få ner Alvin och Fredrik till Spanien. De bor dock i ett eget hus, bara ett stenkast bort från deltagarna.

– Det får bli en bonus när jag kan träffa dem, men det känns mycket bättre att de är här. Att det finns möjlighet att träffa dem, säger Charlotte Kalla.

Fredrik Karström och Charlotte Kalla
Charlotte Kalla med sambon Fredrik Karström på Idrottsgalan 2023 i Avicii Arena. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons