Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Christina Schollins tråkiga besked – tar farväl av alla

05 okt, 2024, 08:00
Christina Schollin
TT
Christina Schollin säger adjö – här är chockerande beslutet.
Annons

Christina Schollin har haft en mycket tuff period. Hennes älskade make Hans Wahlgren gick bort tidigare år efter en tids sjukdom, omgiven av sin familj ända till slutet.

Det var en 67 år lång kärlekssaga som avslutades i och med hans död. För att döva sorgen har Christina tagit en teaterroll vid 86 års ålder. Hon ska spela farmor Helena i Fanny och Alexander, pjäsversionen av Ingmar Bergmans klassiska familjeepos.

Christina Schollins & Hans Wahlgrens magiska kärlekssaga!Brand logo
Christina Schollins & Hans Wahlgrens magiska kärlekssaga!

Christina Schollin tar farväl av alla

Pjäsen, som sätts upp på teater Galeasen, fungerar som ett slags terapi för Christina.

Annons
Christina Schollin
Kämpa på, Christina! TT

– De perioder när man befinner sig på scenen och är i en annan värld, är i en annan människa, det är så läkande när man är i en sorgeprocess, säger legendaren till TT.

– Och samtidigt får jag vara med och skapa teatermagi.

Men Christina har också ett sorgligt besked att bjuda på. Den här pjäsens kommer bli hennes definitiva avsked till skådespelarkonsten.

Christina Schollin: "Är min sista"

Det är svårt att ta in – men det kommer direkt från hästens mun.

Annons

– Det här är min sista roll. Då inser jag att livet kan bjuda på flera överraskningar, men det är inget som jag planerar – även om jag älskar utmaningar, säger Christina.

Det var nära att Christina tackade nej till Fanny och Alexander. Det var hennes käre Hans som fick henne att tänka om.

– När jag fick det här anbudet sa han: Du ska absolut ta det. Det kommer att vara bra för dig. Och det visar sig att det stämmer. Jag får något annat att tänka på. Jag får vara med i ett sammanhang, jag behöver inte sitta ensam, sa Christina i Efter Fem i TV4.

Annons