Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Danny Saucedos starka kritik mot allsången: "Vill inte supporta det här"

07 aug, 2024, 12:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Pernilla Wahlgren och Danny Saucedo.
Pernilla har ett avsnitt kvar för säsongen. Karin Törnblom, TT Nyhetsbyrån
Artisten var inte nådig i sin kritik mot Allsång på Skansen – kan knappt tänka sig vara med.
Annons
Danny Saucedos besked om sonen: ”Då hade jag grinat!”Brand logo
Danny Saucedos besked om sonen: ”Då hade jag grinat!”

Danny Saucedo har ända sedan genombrottet 2006 i TV4:s musiktävling Idol varit en av Sveriges mest uppskattade artister.

Han har deltagit i flera svenska underhållningsprogram, men främst är han nog känd för gångerna han ställt upp i Melodifestivalen.

I SVT:s långkörare ställs den svenska artisteliten mot varandra för att under ett par veckor tävla om att nå alla artisters stora dröm – Eurovision Song Contest.

Danny Saucedo.
Danny efter Melodifestivalens deltävling i Eskilstuna tidigare i år. Jessica Gow/TT

Danny har deltagit i "mello" fyra gånger utan att gå vidare till Eurovision.

Ett annat musikprogram artisten varit med i är Allsång på Skansen. Men i veckan riktade Danny syrlig kritik mot det Pernilla Wahlgren-ledda programmet.

Annons

"Ett snällt fängelse"

Sajten Nöjeslivet ville ta reda på varför den folkkäre artisten inte står på Sollidens scen under årets säsong.

Trots att det är fyra år sedan 38-åringen senast sjöng på Skansen säger han sig inte ha fått frågan inför årets upplaga.

Danny Saucedo.
Danny Saucedo var senast med i Allsång på Skansen 2020. Anders Wiklund/TT

– Nej, det har jag inte. Jag är lite tudelad kring det där. Jag har inte velat göra Allsången … Såhär, jag har ingenting emot allsången som program. Det går mig emot att det ligger i en djurpark. Jag tycker att det är lite… Det är superhärligt att kolla på djur. Men man skapade väl djurparker förut för att det inte fanns någon möjlighet att se dem? I dag finns det Youtube och Netflix, säger Danny.

Han fortsätter berätta om sin ståndpunkt i frågan. Enligt honom kan man lika bra sitta framför teven och kolla djur.

Annons

– Du kan kolla på otroliga dokumentärer om vilda djur, du behöver inte låsa in dem på en pytteliten yta. För jag tycker det är ett snällt fängelse för djur som inte ska vara där, så kan jag känna. Att se små apor springa runt i en bur… Sälarna, har du sett hur litet de har det? Det är helt otroligt. Jag vet inte, det bara växer i mig att jag inte vill supporta det här, säger artisten.

Har dålig koll på programmet

Danny har som sagt stått på Sollidenscenen flera gånger tidigare, men han menar att tankarna kring djuren kommit senare år.

– Ja, massor av gånger. Men det här är något som har växt de senaste åren. Fan, är det schysst med det där? Jag har ingen stark ståndpunkt någonstans. Nu när jag fått barn också säger alla: ”Det är så härligt att gå på Skansen med ungarna”, och jag bara: ”Nja, shit. Fan måste man göra det?”.

Artisten säger sig inte ha speciellt bra koll på årets program. Men självklart vet han att Pernilla Wahlgren är programledare.

– Hon blev programledare förra året och gör det i år igen? Ja, hon är fantastisk på det hon gör och är kul i allt, säger Danny Saucedo.

Om han kan se sig i Pernillas roll i framtiden? Kanske, men då krävs förändring.

– Haha. De kanske kan flytta allsångsscenen någonstans? säger artisten skrattandes.

Foto: Karin Törnblom, TT Nyhetsbyrån, Jessica Gow/TT, Anders Wiklund/TT

Annons