Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför sparkades Agneta Sjödin från TV4 – händelsen med Tilde bakom kulisserna

24 okt, 2024, 05:30
TV4 gav Agneta Sjödin sparken.
Nu berättar den folkkära programledaren om händelsen med Tilde de Paula efter beslutet.
Annons

Programledaren Agneta Sjödin har i flera decennier varit förknippad med TV4:s nyårskarameller, där hon tillsammans med TV4-profiler och gäster gått igenom uppmärksammade händelser som inträffat i rutan senaste året.

Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula EbyBrand logo
Agneta Sjödins ärliga ord om relationen till Tilde de Paula Eby

Men så förra året gjordes en ändring. I stället gick uppdraget till TV4-profilen Tilde de Paula och Agneta var tydlig med vad det var som hade hänt – varför hon hade blivit ersatt.

– Jag fick sparken. Jag fick verkligen sparken. Du vet i dessa tider, vi är bara brickor i ett spel, sa hon i Morgonpasset i P3.

Annons
Agneta Sjödin
Agneta Sjödin sparkades från TV4 förra året. Karin Törnblom/TT

Agneta om att få sparken

Tiderna är tuffa och TV4:a sjösatte förra året ett omfattande sparpaket. När en exekutiv producent hörde av sig till Agneta var hon medveten om att kanalen planerade för att förändra saker, även om hon inte visste att just hennes uppdrag skulle påverkas.

Agneta har samtidigt gått vidare efter det trista beskedet, som även förde något gott med sig.

– Jag och Tilde har ju börjat hänga efter det här med Nyårskaramellerna. Jag tror inte hon heller hänger så mycket med tv-människor, hon har andra barndomsvänner. Vi är inte ensamma, säger Agneta i podcasten ”Hjälp, jag fyller 50!” med Rickard Olsson.

Annons

Tildes fina stöd

Agneta är också väldigt tacksam för hur Tilde hanterade allt när det stod klart att hon skulle ta över Agnetas älskade nyårskarameller.

– Tilde skötte det där jäkligt snyggt och ville verkligen kolla med mig hur det kändes, vad jag hade sagt och hur saker gått till, säger Agneta Sjödin och fortsätter:

– Vi promenerade, pratade om livet och hade luncher. Det slutade med att jag peppade henne, för hon var osäker hur hon ville göra programmet och hur det skulle mottas. Vi fick en jättefin vänskap och det kom något otroligt bra från det där beslutet av TV4.

Tilde de Paula
Tilde de Paula har varit ett stort stöd för Agneta Sjödin. Fredrik Sandberg/TT

Foto: TT

Annons