Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

David Batra bryter tystnaden om krisen – beslutet med Anna Kinberg Batra

16 okt, 2024, 15:00
David Batra om turbulenta tiden med hustrun Anna Kinberg Batra – går ut med sanningen.
Annons

För två veckor sedan kom beskedet att Anna Kinberg Batra lämnar sin post som landshövding i Stockholm. I flera månader hade det då stormat kring den forna partiledare om jävig rekrytering och efter hård kritik från JO hade regeringen tappat förtroendet.

David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”Brand logo
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”

Beskedet betyder även att hon nu tvingats flytta ut från Tessinska palatset, som ligger granne med Kungliga slottet i Gamla stan, där hon bott tillsammans med maken David Batra, dottern Elvira och hunden Bodil.

Annons

”Torsdag 3 oktober lämnade jag in passerkortet till Länsstyrelsen i Stockholm, efter att ha avgått som landshövding. Nu närmast kommer jag arbeta som generaldirektör i regeringskansliet, flytta med familjen och avstå från offentliga kommentarer i övrigt”‚ skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Anna Kinberg Batra och David Batra
Anna Kinberg Batra och David Batra. Claudio Bresciani/TT

Batra visar upp krisen

Parallellt har det pågått en SVT-inspelning med David Batra i spetsen. I serien ”First lady” har komikern som mål att bli den bästa ”first lady” han kan och

Annons

I SVT-serien ”First lady” strävar maken, komikern David Batra, efter att bli den bästa ”first lady” han kan och inför hade han knappt någon aning om vad en landshövding gör.

– Jag fick ju ta reda på vad den här gamla konstiga titeln egentligen innebar. Jag hade till exempel ingen aning om att personer med den titeln har boplikt, alltså att man måste bo på personens jobb, säger han till TT.

David Batra bryter tystnaden

När tv-inspelningen drog igång hade David så klart inte någon aning om den turbulens som skulle uppstå kring hustrun, något som även kommer att skildras i SVT-serien.

Annons

– Vi hade ju öppnat den här dörren till att man skulle följa med när jag försöker bli en bra medföljande, och så dyker det här upp. Det är inte mycket att be för, det får man ju ha med sig, säger David Batra.

David Batra
David Batra. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons