Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

David Batra flyttar ut – trista beskedet med hustrun Anna: ”Letat lägenhet”

02 okt, 2024, 06:00
David Batra och Anna Kinberg Batra har bestämt sig – nu kommenterar komikern saken.
Annons

Förra veckan kom beskedet att Anna Kinberg Batra avgår som landshövding i Stockholm. I flera månader hade det stormat kring den forna partiledare om jävig rekrytering och efter hård kritik från JO hade regeringen tappat förtroendet för henne.

David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”Brand logo
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”

– Beskedet till Anna Kinberg Batra lämnas mot bakgrund av den allvarliga kritik som riktats mot henne av Justitieombudsmannen. Regeringen anser att förtroendet för myndigheten inte kan återupprättas med mindre än att länsstyrelsen får en ny chef, säger civilminister Erik Slottner i ett uttalande.

Annons
Anna Kinberg Batra
Anna Kinberg Batra lämnar rollen som landshövding. Tora Sirén

Anna Kinberg Batra flyttar

Beskedet betyder även att hon nu tvingas flytta ut från Tessinska palatset, som ligger granne med Kungliga slottet i Gamla stan, där hon bott tillsammans med maken David Batra, dottern Elvira och hunden Bodil.

För Annas del är det så klart väldigt trist att behöva packa flyttkartongerna, då hon inför flytten var helt lyrisk över att få bo i ett palats.

– Det är helt galet. Varken jag eller David kommer från slott så det här är fantastiskt, sa Anna Kinberg Batra i TV4.

Annons

David Batras första ord om krisen

Nu har även komikern och maken David Batra kommenterat saken. Under måndagen skulle han och Johan Glans dela ut pris på ”Barncancergalan – det svenska humorpriset” och passade då på att skämta om hela situationen i direktsändning.

– Ärligt talat, jag har haft det lite stressigt sista dagarna och letat lägenhet faktiskt. Det är lite körigt där hemma. Det är bråttom att flytta, sa David Batra.

Johan Glans frågade då om det var ”problem med regeringen”·

Annons

– Ja det kan man faktiskt säga att det är, replikerade David.

Anna Kinberg Batra och David Batra
Anna Kinberg Batra och David Batra tvingas flytta ut från Tessinska palatset. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons