Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

David Batras ord om Anna Kinberg Batra väcker ilska: "Extremt osmakligt"

22 okt, 2024, 11:00
Anna Kinberg Batra och David Batra
TT
David Batras ord om hustrun Anna Kinberg Batra väcker starka reaktioner.
Annons

David Batra är inte främmande för att använda äktenskapet med Anna Kinberg Batra som stoff för humor. Hans show Elefanten i rummet handlade om för- och nackdelarna med att vara gift med en före detta partiledare.

David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”Brand logo
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”

David Batras ord om Anna Kinberg Batra kritiseras

Nu kommer Anna återigen att spela en nyckelroll i Davids skämtande, i tv-serien First Lady. Men när David skulle göra reklam för serien fick han med några formuleringar som väckte kontrovers.

– Jag har i många år med varierande resultat brottats med att vara världens sämsta Indier. När min fru blev Landshövding förra våren och vi flyttade in i Tessinska palatset bestämde jag mig istället för att försöka bli världens bästa medföljande. Det blir det personligaste jag gjort i TV-rutan och hela projektet visade sig bli mitt livs utmaning. Inte minst när min fru hamnade i ett mediedrev och tillvaron i Tessinska palatset fick ett abrupt slut, skriver David.

David Batra
Orden som skapade debatt! TT

Just ordet "mediedrev" har fått vissa att höja på ögonbrynen. Anna Kinberg Batra fick som bekant avgå som landshövding, när regeringen meddelade att man saknade förtroende för henne. Bakgrunden var en skandal där det framgick att Anna anställt flera vänner på viktiga poster.

Annons

Annie Croona, skribent och politisk redaktör på tidningen Dagens ETC, reagerade starkt på Davids ordval.

– Åh nej, mediedrevet när min fru lurade skattebetalarna på pengar och anställde ett gäng polare till högavlönade jobb, skriver Annie på Twitter.

Rasar mot Batras ord: "Extremt osmakligt"

Flera andra har instämt i kritiken.

– Åh herregud. Vilken jävla bubbla dessa människor lever i, skriver en användare.

– En gång var hans humor toppen. Nu gör han vad som helst för att få vara med i "toppen". Som en +1 iaf, skriver en annan.

– Att skylla på "mediedrev" känns i det här fallet extremt osmakligt. "Påkommen med att bryta mot svensk lag" är mer korrekt. SVT borde överväga att ställa in programmet, skriver en tredje.

Annons