Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

David Hellenius trista besked med Renée Nyberg efter alla lyckliga år

08 sep, 2024, 16:00
Ett tråkigt besked för superparet David och Renée.
Annons

David Hellenius och Renée Nyberg är ett av tv-Sveriges mest framgångsrika superpar. Och såklart var det till och med på en tv-inspelning som det sa "klick" för över 20 år sedan!

Sedan dess har framgångarna avlöst varandra för makarna Nyberg/Hellenius, både i rutan, och bakom kameran.

Men nu kommer ett trist besked om paret – som blev officiellt i dagarna.

Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”Brand logo
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”

Renée Nyberg och David Hellenius beslut – jobbar inte ihop

Både Renée och David har hållit hov i rutan i många år, och leder än idag sina egna program på TV4. Renée syns just nu i succén Vilket liv!, och gjorde i år sin tionde säsong av programmet Renées brygga.

Annons

David har vid sidan av sina roller på vita duken, gjort femton säsonger av sin populära talkshow Hellenius hörna – som till och med gästats av prins Carl Philip, och leder Masked Singer.

De jobbar alltså på samma kanal, men på varsitt håll. Men det var ju trots allt framför kameran som de föll för varandra, och de äkta makarna är inte emot att återförenas framför kameran igen.

– Vi har bara gjort någon gala ihop. Men jag stänger inga dörrar där. Jag tycker att det hade varit kul att göra något, när vi hittar något som passar så vore det kul att göra något ihop, har David Hellenius sagt till Svensk Damtidning.

Ja, ska David och Renée jobba ihop ska det inte bara vara för sakens skull. Paret är överens om att det isåfall ska krävas ett program som passar just dem.

– Då vore det kul. Jag tror att vi skulle vara bra och komplettera varandra. Det gäller bara att hitta rätt så att man inte gör det bara för att man ska göra det. Men det vore kul att hitta något som passar, absolut, fortsatte han.

Annons

Trista beskedet om David Hellenius och Renée Nyberg

Det är alltså bara att hålla tummarna för att paret hittar något som faller dem i smaken – för det kan ju nästan inte bli annat än succé om Renée och David skulle välja att bli kollegor igen.

De båda är ju flerfaldiga Kristallen-vinnare, inom de tunga kategorierna årets kvinnliga respektive manliga programledare. David har kammat hem priset hela nio gånger, och Renée fyra gånger. Kristall-tätt hemma i våningen, alltså!

Annons
Renée Nyberg, David Hellenius Kristallengalan 2022
Såna här bilder är vi vana att se efter Kristallen-galan. Här 2022... Karin Törnblom/TT
Renée Nyberg och David Hellenius blev årets kvinnliga resp manliga programledare under Kristallengalan 2020
...och här 2020. Stina Stjernkvist/TT

Men i år möttes David och Renée av ett trist besked. David var inte ens nominerad, och priset gick till Idols Pär Lernström. Renée var med och stred om titeln som årets kvinnliga programledare, men det var Pernilla Wahlgren som kammade hem en Kristall.

Foto: TT

Annons