Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Duon påstås hoppa av På spåret – SVT svarar

16 aug, 2024, 11:00
SVT svarar nu på ryktet om Kristian Luuks och Fredrik Lindströms framtid i På spåret.
Annons

Kristian Luuk och Fredrik Lindström har varit programledare för På spåret i 16 säsonger – och snart är det dags för den populära duon att återigen sätta sig i studion och ställa svåra frågor till vetgiriga kändisar.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Inspelningarna drar igång i mitten på oktober och sträcker sig hela vägen till november, samma månad som programmet har sin efterlängtade premiär, och planeringen inför kommande säsong är i full rullning.

Det är ingen hemlighet att både Kristian och Fredrik älskar På spåret, vilket alla säsonger är ett kvitto på. Samtidigt har de varit programledare i närmare tjugo år och för några år sedan pratade Kristian öppet om att det kanske var dags att sluta.

Annons
Fredrik Lindström och Kristian Luuk
Fredrik Lindström och Kristian Luuk i På spåret. Bo Håkansson BHÅ

Kristian om framtiden i På spåret

Det är något han sedan dess tagit tillbaka. Tidigare i år berättade han i en intervju med TT att han inte har några planer på att kasta in den berömda handduken.

– Vi skriver numera bara kontrakt för ett år i taget, för att båda sidor ska ha en chans att säga att det räcker, så det var nog lite klumpigt formulerat av mig, säger han.

SVT dementerar ryktena

Men enligt källor till Svensk Damtidning kommer årets säsong att bli Kristians och Fredriks sista i På spåret. Uppgifterna dementeras dock kraftfullt av Martin Sundborn, projektledare för På spåret.

Annons

– Jaha, då har du bättre källor än vad jag har. Detta stämmer inte alls. Verkligen inte. Det är fake news. Kristian och Fredrik kommer fortsätta även efter säsongen. Absolut. Du har fått detta från hästens mun, säger han.

Kristian har tidigare sagt att det börjar bli dags att tänka på refrängen?

– Ja, han sa väl att man inte kan hålla på för evigt och så blåstes det upp och blev som att han skulle sluta, men det stämmer inte. De ska vara kvar, är det tänkt. Jag kan försäkra dig om att det inte stämmer.

Fredrik Lindström och Kristian Luuk
Enligt På spårets projektledare Mikael Sundborn är planen att Kristian Luuk och Fredrik Lindström ska fortsätta som programledare. Bo Håkansson BHÅ

Foto: TT/SVT

Annons