Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ebba Busch fått galen löneförhöjning – nya sjuka summan avslöjad

22 okt, 2024, 18:30
Ebba Bush har fått en riktig monsterlön!
Annons

Ebba Buschs karriär går som på räls de senaste åren. Sedan 2015 är hon partiledare för Kristdemokraterna, och 2022 utnämndes hon till vice statsminister och energi- och näringsminister av Ulf Kristersson.

Och visst ger den tunga titeln klirr i kassan. I somras fick Ebba Busch en saftig löneförhöjning – så här mycket tjänar hon nu.

5 saker du inte visste om Ebba BuschBrand logo
5 saker du inte visste om Ebba Busch

Så mycket tjänar Ebba Busch – ministerns lön

Att vara topp-politiker är ett hårt jobb som kräver att man alltid är redo för att rycka in i tjänst – men det resulterar också i en tjock plånbok.

Annons

Lagom till sommarledigheterna fick statsministern och hans ministrar en rejäl löneförhöjning, beslutade Statsrådsarvodesnämnden.

Regeringens löneförhöjning låg på 3,7 procent, vilket gav direkt effekt på Ebba Buschs bankkonto. Hennes nya lön är nu 156⁠ 000 kronor – i månaden. Årslönen landar därmed på strax innan 1,9 miljoner kronor för KD-ledaren, inte illa!

Partiledare tilldelas dessutom en summa pengar från det egna partiet, år 2022 fick Ebba Busch 882 000 kronor från Kristdemokraterna.

Statsminister Ulf Kristersson (M) och energi- och näringsminister Ebba Busch (KD)
Pengar rullar in, för Ebba. Fredrik Sandberg/TT
Annons

Ebba Buschs nya liv efter skilsmässan

Karriären går alltså som på räls för Ebba, och det verkar som att privatlivet följer samma väg. Detta trots ett smärre bakslag 2019, när hon separerade från maken Niklas Thor som hon har två barn ihop med.

I början av året rapporterade dock Expressen att Amors pilar har träffat Ebba igen, och Spotify-bossen Niklas Lundberg pekades ut som hennes nya kärlek. Både Niklas och Ebba har dock varit förtegna om sin relation, och har ännu inte kommenterat den utpekade romansen.

Foto: TT

Annons