Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Enorm kritik mot Nyhetsmorgon – efter händelsen i direktsändning: "Vilket jävla hån"

15 sep, 2024, 13:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Många tog illa upp efter händelsen i direktsändningen.
Annons
Här tar familj och vänner ett sista farväl av Sven-Göran ”Svennis” ErikssonBrand logo
Här tar familj och vänner ett sista farväl av Sven-Göran ”Svennis” Eriksson

Under fredagen var det dags för Sven-Göran "Svennis" Eriksson att föras till sista vilan.

Därför avled Sven-Göran Eriksson

Det var så sent som i slutet av augusti som fotbollslegendaren Svennis somnade in efter en tids kamp mot cancer. Han blev 76 år.

Begravningen var mäkta uppmärksammad och familj, vänner, kändisar, press och invånare hade begett sig till kyrkan i Torsby för att ta ett sista farväl. En av de som satt längst fram var Svennis 95-årige pappa, Sven Eriksson.

– Han uppskattade det goda livet med fina måltider och dryck och älskade att åka i första klass, var en stor livsnjutare, sa Ingela Älvskogs, komminister som ledde ceremonin, enligt SVT.

"Han gav aldrig upp"

På plats var även David Beckham, som i många år var god vän med Svennis.

– Han hade en järnvilja och gav aldrig upp och hade förmågan att se alla och var väldigt respektfull. Trots sjukdomen blev den sista tiden full av liv och han kunde möta alla hyllningar på plats. Vi minns hur han gick ut med barnbarnet Sky hand i hand på Liverpools arena. Ni är många som bär hans träningsgärning i ert hjärta.

Annons

Även TV4 var på plats för att bevaka ceremonin, något som direktsändes under Nyhetsmorgon. Men långt ifrån alla var nöjda över att pressen var på plats.

"Fan vilket jävla hån"

I en av programmets bilder på sociala medier höjs nu kritiska röster. En person menar att det var näst intill respektlöst att lägga uppmärksamheten på journalisterna – mitt under begravningsceremonin:

"Fan vilket jävla hån att stå och babbla med reportern mitt under begravningsceremonin", skriver en missnöjd tittare.

Men allt som allt var det en fin begravning och Ingela avslutade med några väl valda ord:

– Ha det så bra. Vi ses igen. Vi tror att det finns något bortom bergen och att Gud ska ta emot oss med öppna armar vid den sista grinden. Vi hoppas att en gång få återförenas.

Annons