Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Erik Videgård bekräftar relationen med TV4-kollegan – är som man trott

16 sep, 2024, 08:00
Erik Videgård är en av TV4:s stora stjärnor – och nu kommer han med ett sant glädjebesked!
Annons

Erik Videgård har med sina välslipade knivar tagit hela Nyhetsmorgon-publiken med storm. Hans pedagogiska sätt att förklara avancerade händelser i köket, samtidigt som han har fullt upp med att laga mat, har gjort honom till en mycket uppskattad profil.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Bland annat har han förklarat hur uselt redskap en vitlökspress är. Han har också demonstrativt sulat ned köksredskapet i en soptunna, enbart för att visa hur mycket han avskyr vitlökspress.

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, har Erik Videgård berättat.

Erik Videgård och Jenny Alversjö
Erik Videgård och Jenny Alversjö är både kollegor och goda vänner. Jari Kantola/TT

Bekräftar relationen till kollegan

Ofta när Erik befinner sig i studion har han programledaren Jenny Alversjö vid sin sida. Noggrant lyssnar hon på kockens matkunskaper, noterar, kommer med frågor och förvånas när han exempelvis säger sanningen om vitlökspressen.

Annons

Jenny och Erik är även mycket goda vänner privat. Förra sommaren såg de dessutom att avnjuta lite semester ihop och syntes i det tropiska klimatet i Palma.

– Han inspirerar mig till att laga ännu bättre mat i vardagen. Erik har varit en otrolig person för mig privat!, har Jenny Alversjö sagt till Expressen.

Erik Videgårds tuffa kamp

Men bakom all glädje i studion finns en mörkare historia. För några år sedan diagnosticerades han med cancer i en av sina tonsiller och tvingades till cellgiftsbehandling och strålning för att bli fri från sjukdomen.

Strålningen gjorde dock att hans käke gick av. Han opererades i elva timmar och läkarna lyckades skapa en helt ny käke genom att ta muskler, ben, senor och hud från Eriks vad.

Annons

Sedan dess har han gjort flera ingrepp. Erik har dessutom berättat i Nyhetsmorgon att han fått en hel del frågor om sitt utseende och oftast är folk väldigt peppande när de hör hans historia.

– Men så kommer det några sådana där “jädra idiot”, “ditt jävla miffo, så där kan man inte göra, sådär kan man inte säga”, “du har ingen aning vad du håller på med”, säger Erik.

Då har kollegan Jenny Alversjö varit ett stort stöd.

– Jag har bra stöttning. Det har blivit så att jag jobbat mycket ihop med Jenny Alversjö på TV4 och jag har fått mycket pepp och råd av henne, säger han till Expressen.

Foto: TT/Instagram

Annons