Beteendet får Erik Videgård att ryta ifrån – Jenny Alversjö helt paff
Erik Videgård fick nog. I Nyhetsmorgon sätter han ned foten.
Under söndagsändningen av Nyhetsmorgon var det Jenny Alversjö som lotsade tittarna genom förmiddagen. Artisten Chris Kläfford var på besök, Leif GW hade som vanligt sylvassa spaningar och kocken Erik Videgård bjöd på god mat.
Då kom kändiskocken med en skarp varning, som fick Jenny att tappa hakan.
Erik Videgårds oväntade knep i Nyhetsmorgon
Det var ett brett ämne som präglade Erik Videgårds matlagning: lök. Det är ju grundpelaren i många maträtter, men också ett livsmedel många undviker. Ja, det är inte alla som är förtjusta i magont och dålig andedräkt.
Men det här har Erik Videgård sina knep för att undvika. Han visar bland annat hur man kan undvika en vanlig fälla när det handlar om vitlök i matlagning. I mitten av löken finns nämligen en tjockare "stam", den som det växer skott från.
Erik likställer denna med den hårda mittendelen i en ananas, och berättar att om man skär ur denna, likt när man urkärnar ett äpple, kan man faktiskt slippa magont av vitlök!
Det finns all anledning att lita på Erik Videgårds matlagningsknep. Han driver flera framgångsrika restauranger och klassas som en av våra främsta krögare.
Erik Videgårds skarpa varning till Jenny Alversjö i Nyhetsmorgon
Erik Videgård hade också med sig en skarp varning, och det var nog många där hemma som kände sig träffade. Det är nämligen ett helt vanligt beteende ute i stugorna som får honom att ryta ifrån – att använda en vitlökspress.
– En sak som man aldrig, aldrig, ALDRIG ska göra, är att pressa med en vitlökspress, säger Erik och gestikulerar vilt.
– Varför det? Det tror jag medparten av alla gör... säger Jenny Alversjö som blir förvånad.
Erik har självklart belägg för sin varning.
– Då frigör man svavelämnen som gör att det luktar väldigt mycket och du ökar på bitterheten. Gör istället så att du pressar med kniven, och skär upp eller riv den, uppmanar han alla.
– Löken gråter när man gör det.
Foto: TT/TV4