Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ernst Kirchsteigers stora familjesorg – påverkar hans nya program

22 aug, 2024, 11:00
Ernst Kirchsteiger
TT
Ernst Kirchsteiger har drabbats av familjesorg – och det påverkar hans nuvarande program.
Annons

Ernst Kirchsteiger blev folklig med program som Sommartorpet, Nya rum, Jul med Ernst, Ernst i Toscana och Sommar med Ernst. Han förknippas en solig, glad energi – men det är en image som inte förtäljer hela sanningen. Ernst bär också på en stor sorg, som han nu har låtit komma till tals i aktuella programmet Hemma med Ernst.

Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!Brand logo
Glädjebeskedet: Här avslöjar Ernst Kirchsteiger sin comeback i tv!

Ernst Kirchsteigers familjesorg – berättar själv

Där går Ernst runt i skogen när han plötsligt tar upp sin avlidne pappa, som älskade att plocka svamp.

Annons
Ernst Kirchsteiger
TT

– Varje gång jag är i skogen upplever jag något som är väldigt starkt, säger Ernst i programmet.

– Jag tänker på min far. Min pappa har varit död i många år, men han var en fantom på att plocka svamp. Och när jag är i skogen är det som att känslan av honom väcks. Jag kommer ihåg hur han skrattade, jag kommer ihåg hur han lät när han hittade ett svampställe och han tog mig i hand och ledde mig dit. Att vara med honom i svamperiet, det var en ynnest. Just nu där jag står där tänker jag på den lille, korpulente mannen som jag älskade så mycket. Min far.

Annons

Ernst Kirchsteiger försonades med pappan

Ernst blir märkbart rörd av att minnas och man ser att han kämpar med tårarna.

Det fanns mycket kärlek mellan Ernst och pappan, men det var också en komplicerad relation. I ”Söndagsintervjun” i P1 berättade Ernst att pappan till en början var besviken på att sonen inte ”var den där atletiska fotbollsspelaren”.

– Han ville att det skulle hända något med mig som han själv inte lyckades få till. Det här gick över i försoning innan han dog, då sa han väldigt snälla saker till mig och det är jag glad för. Och så blir jag rörd, sa Ernst i intervjun.

Annons