Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Eva Röse bryter tystnaden – efter stora kritiken: “Befogad”

07 sep, 2024, 18:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Eva Röse.
Foto:TT.
Eva Röse svarar på kritiken om inspelningarna av nya programmet ”Race across the world” – så gick det till.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Eva Röse är aktuell i nya tv-programmet "Race across the world" där hon och hennes syster Karin Röse utgör ett av lagen som tävlar.

Programmet hade premiär den 5:e september men har under sommaren fått motta kritik från flera i produktionen.

Nu bryter Eva Röse tystnaden och ger sin bild av inspelningen.

"Värsta produktionen jag jobbat med"

Det från början brittiska programformatet har nu fått en svensk version. I programmet får vi följa fem lag som tillsammans har 40 dagar på sig att ta sig över en hel kontinent – utan varken flyg, bankkort eller telefon.

Programmet fick en bitter start då sommarens kritik mot tv-produktionen har varit stor. Flera anställda har berättat om den tuffa arbetsmiljön som präglat inspelningarna.

Annons

– Immunförsvaret känns helt sänkt. Jag har jobbat med det här i många år och det är den värsta produktionen jag har jobbat med. Bristfällig planering, bristfälliga resurser, bristfällig arbetsmiljö överlag, säger en av de tiotal anställda som talat ut till Aftonbladet.

Race across the world.
Nu bryter Eva Röse tystnaden efter stora kritiken mot tv-programmet "Race across the world". Foto:Anders Kilander / Warner Bros. Discovery

Både Axel Eriksson – innehållsdirektör på Warner Bross Driscovery och Anna Rydin vd på produktionsbolaget ITV som står bakom programmet har svarat på kritiken.

”Vi har ingen anledning att ifrågasätta enskilda medarbetares upplevelse. Vi är som sagt medvetna om att det till en början funnits problem, och att dessa medfört att några haft en sämre upplevelse", sa Axel Eriksson till Aftonbladet i början av juli.

Anna Rydin kunde under tiden för inspelningarna berätta att de gjort flera förändringar i de anställdas scheman.

Annons

Nu berättar Eva Röse om sina egna erfarenheter. Hon kan bekräfta att både hon och hennes syster Karin har haft samma upplevelse som de anställda i produktionen.

"Svintufft"

– Vi sov ju knapphändigt. Det är inte så lätt att sova sittandes. Ingen tyckte det, säger Karin Röse till Expressen.

– Det var svintufft. De första etapperna var alldeles för tuffa, säger hon och fortsätter:

– Teamet fick ju sitta på den här bussen tillsammans med oss. Och försöka skriva, dokumentera. Så det var nog det som tog knäcken på alla tror jag, säger hon.

Både hon och hennes syster Karin tycker att kritiken är befogad. Eva menar däremot att produktionen kunde agerat snabbare.

– Jag upplevde att när alla förstod vidden av hur tufft det var började man kasta om och göra allt de kunde. Men det tog lite för lång tid att nå alla instanser, säger hon till Expressen.

Foto: TT.

Annons