Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Gravida Sofia Ståhl, 36, stora rädsla – berättar om kollapsen

21 aug, 2024, 11:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Sofia Ståhl.
Foto:TT, TV4.
Sofia Ståhl öppnar upp om läskiga upplevelsen under graviditeten.
Annons
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

Sofia Ståhl, 36 år, och Tareq Taylor, 55 år, delade nyligen den glada nyheten att de väntar deras första gemensamma barn.

Både Sofia och Tareq har varsitt barn från tidigare relationer som nu ska få ett syskon.

I en ny intervju med Mama berättar Sofia om sin första förlossning och hur den påverkade henne.

Sofias upplevelser som gravid

Sofias dotter Edith föddes 2017. Hon fick ett bonussyskon när Tareq kom in i Sofias liv. Tareq har dottern Ellen som föddes 2019.

Snart ska Edith och Ellen bli storasystrar. Att Sofia skulle bli gravid igen var däremot inget hon hade förväntat sig.

– Sen så kom ju en ny kärlek in i mitt liv, och med den så visade det sig att det var kanske inte så stängt som jag hade trott, säger Sofia i en intervju med Mama.

Annons

När Sofia gör intervjun är hon inne i vecka 19 och berättar att hon mår bra. Något hon inte gjorde under hennes första graviditet med Edith.

Tareq och Sofia.
Sofia Ståhl och Tareq Taylor väntar sitt första gemensamma barn. Foto:Karin Törnblom/TT

– Jag vågar knappt säga det, men jag har inga krämpor. Förra gången hade jag järnbrist, illamående, foglossning, jag var torr i munnen hela tiden, säger Sofia och fortsätter:

– Nu får jag ju anpassa lite grann så klart, men än så länge är inte magen gigantisk, så då kan jag ju ändå köra på. Men sen är Tareq hela tiden så här: ”Nej, ta inte den älskling, lyft inte den där, jag tar den där”, säger hon till tidningen.

Sofia får frågan hur hon tänker inför den kommande förlossningen och berättar då vad hennes tidigare upplevelse har lärt henne.

"Förlorade väldigt mycket blod"

I intervjun berättar Sofia vilken typ av smärtlindring hon kommer att vilja ta och hur hennes förra förlossningsupplevelse ledde till att hon mådde dåligt i flera veckor efter.

Annons

– Helst ingen epidural. Det hade jag inte förra gången heller. Värme som smärtlindring och lustgasen kan jag ta till när det krisar. Tens är otroligt bra som smärtlindring. Sedan finns ju en diskussion om att föda hemma och det hade jag kanske övervägt, men förra gången jag födde förlorade jag väldigt mycket blod... Med tanke på det så känns det inte som ett alternativ, säger Sofia till Mama.

Sofias stora blodförlust gjorde att hon förlorade två liter blod, något som påverkade hennes mående.

– Tack och lov behövde jag inte opereras, men jag fick inget extra blod efteråt för de sa att jag var ung och vältränad. Men i en månad gick jag på skakiga knän och svimmade ganska ofta.

Hon är däremot inte orolig över att samma sak ska ske igen och ser ingen anledning till att oroa sig i förskott.

– Jag tar inte ut saker eller oro i förskott på det sättet. Händer det så händer det, men det finns ingen anledning att fantisera om saker som inte har hänt, säger hon till tidningen.

Foto: TT, TV4.

Annons