Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Grynet Molvig säger ifrån mitt under intervjun: "Vilken hopplös fråga"

31 aug, 2024, 22:00
Grynet Molvig
Jari Kantola/TT
Grynet Molvig säger ifrån när hon tycker att hon får en dum fråga.
Annons

Grynet Molvig är en gigant inom nordiskt nöjesliv. Hon har arbetat med namn Hasse och Tage, Povel Ramel, Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk.

I en intervju med Ica-kuriren berättar Grynet om alla fina minnen – men också om sorgen över att så många av hennes kollegor nu har gått bort.

Grynet Molvigs relation till kungen och Silvia – och chocken över Noppes självmordBrand logo
Grynet Molvigs relation till kungen och Silvia – och chocken över Noppes självmord

– Jag tycker det är väldigt fräckt. Det är så oförskämt, jag tar det som en personlig förolämpning. Det sker var och varannan dag numera. Kära kollegor är plötsligt borta, andra åker in på demensboende, säger Grynet till Ica-kuriren.

Grynet Molvig: "Vilken hopplös fråga"

Just det här med åldrande verkar vara en känslig punkt för Grynet. Hon reagerar starkt när Ica-kurirens reporter Anna Wahlgren frågar om hon är en ovanligt pigg 80-åring.

Annons

– Vilken hopplös fråga. Hur ska man vara som åttioåring, menar du? Jag har levt i över åttio år och jobbat i snart sjuttio. Man är ju inte en sorts människa under hela livet, man präglas av färger och sinnesstämningar, och utvecklas under olika epoker och av händelser som man går igenom, säger Grynet.

"Olika epoker" stämmer verkligen in på Grynets liv. En av hennes mest skandalomsusade perioder kom när hon levde som grevinna på godset Gäddeholm, sydost om Västerås. Hon bodde där med sin exman, den nu framlidne greven och kungavännen Adam ”Noppe” Lewenhaupt.

Grynet Molvig om livet med "Noppe"

För Noppes skull pausade Grynet sin karriär och blev heltidsgrevinna.

– Samtidigt längtade jag tillbaka till min riktiga identitet, till mitt yrke och publiken. Det blev en slitning mellan artistlivet och livet på Geddeholm. Och till slut vann yrkeslivet. Jag drömde aldrig om att vara grevinna, men det var en fest. Jag skulle inte ha velat vara utan det, säger hon.

Annons