Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hans Wahlgrens arv – dottern Pernilla får inga pengar

01 aug, 2024, 14:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Bouppteckningen visar nu vart arvet går.
Annons
Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammalBrand logo
Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammal

Den 12 juni begravdes Hans Wahlgren som gick bort i maj efter en tids sjukdom, han blev 86 år gammal.

Nu har bouppteckningen kommit in till Skatteverket och där framgår att det är frun Christina Schollin som får miljonerna efter Hans.

Hans och Christina. Eero Hannukainen/TT

Pengarna går till hustrun Christina

Tidigare i år somnade Hans in, omgiven av hans närmsta. Christina Schollin, som var gift med Hans från 1962 fram till hans död, sa:

Annons

– Jag är verkligen så oerhört tacksam för alla som har hört av sig och skickat blommor. Jag har ett blomsterhav hemma på ett stort bord, där jag har placerat bilder på honom med alla blommor som kommer. Det är... jag kan inte säga det på ett annat sätt än att jag är fylld av tacksamhet.

I ett testamente som Christina och Hans skrev tillsammans år 2022 uppges information kring vem som ska få ta del av arvet.

”Den av oss som överlever den andre ska med fri förfoganderätt ärva all den avlidnes kvarlåtenskap. Då vi båda avlidit ska all kvarlåtenskap från den först avlidne och den sist avlidne delas lika mellan våra fyra gemensamma bröstarvingar Peter, Niclas, Pernilla och Linus”, står i testamentet.

Det innebär alltså att det är Christina Schollin som ärver.

Hela familjen samlad under Christinas 80-årsdag! Charles Hammarsten/TT

Vad arvet består av

Arvet som nu går till Christina består huvudsakligen av Hans Wahlgrens halvor av fastigheten på Norra Lagnö i Värmdö, respektive huset i Spanien.

Annons

Fastigheten på Norra Lagnö, som familjen beskriver som det röda huset, planeras att gå i arv och ska alltid ägas gemensamt inom familjen – då det ska vara en plats av glädje för barn och barnbarn.

Vi tänker på familjen i dessa tuffa tider.

Bild: TT

Annons