Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här blir det helt fel i tv – pinsamma missen efter Sofias gravidbesked

03 sep, 2024, 11:00
Henrik Alsterdal står för en jätteblunder efter prinsessan Sofias gravidbesked.
Annons

TV4-programledarna brukar vara säkerheten själva. De har förmedlat nyheter i flera år, samlat på sig kunskap om världen och skaffat sig en erfarenhet som gör att tittarna känner sig trygga.

EXKLUSIVT! Hör drottning Silvias första ord om farmorslyckanBrand logo
EXKLUSIVT! Hör drottning Silvias första ord om farmorslyckan

Henrik Alsterdal är en av profilerna med mest erfarenhet. Han har varit TV4 trogen länge, vet vad som krävs för att ratta en direktsändning och är snabbfotad när nyhetsläget så kräver.

Men även en av Henriks kaliber kan göra fel. När han skulle berätta vad som väntade i måndagens Efter fem, lyckades han stå för en rejäl tabbe som inte uppskattades av kungliga fans.

Annons
Henrik Alsterdal
Henrik Alsterdal är en av TV4:s mest erfarna programledare. TV4

Henrik Alsterdals miss

Strax innan direktsändningen hade hovet bekräftat att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt fjärde barn. Nyheten togs självklart upp i Efter fem, men när den skulle presenteras var Henrik inte helt påläst vad barnen heter.

– Det är kunglig babyyra igen! Tidigare i dag kom beskedet att prins Carl Philip och prinsessan Sofia ska få sitt fjärde barn. Födseln är beräknad till februari nästa år. Detta innebär att Alexander, Oscar och Gabriel ska få ett litet syskon.

Annons

Henriks felsägning – sa fel namn

Alla som är lite bevandrade i den kungliga världen vet så klart att Sofia och Carl Philip inte har något barn vid namn Oscar. Däremot finns det en prins Julian, något som Henrik inte verkar ha koll på.

Samtidigt går det snabbt i direktsändning och det är fullt förståeligt att man kanske blandar ihop namnen lite.

Och till Henriks försvar finns det en prins Oscar i den svenska kungafamiljen, men han är som bekant son till kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia väntar sitt fjärde barn. Mikael Fritzon/TT

Foto: TT

Annons