Leif GW blir ärlig när han provsmakar TV4-kockens mat i Nyhetsmorgon: "Det här var..."
Den folkkära författaren och kriminologen Leif GW Persson har ett mycket omtyckt inslag i Nyhetsmorgon, där han diskuterar aktuella krimfall.
Dessutom får han – om lusten faller sig på – provsmaka stjärnkockarnas mat i sändning. Här är hans ärliga ord om Erik Videgårds middag.
Leif GW Perssons ärliga ord om maten i Nyhetsmorgon
Den som är en flitig tittare av Nyhetsmorgon vet att det inte är självklart att Leif GW smakar på maten i programmet. Allt som oftast tackar han nej, men lockar menyn slår han sig ned. Så var fallet under söndagens sändning.
– Vi börjar med en onigiri, det är en sushi-variant där man bakar in saker inuti. I den här finns det räkor, kimchi och koreansk kryddning. Och sen är det furikake i riset, det är sjögräs och sesamfrön – en riskrydda, säger Erik Videgård när han presenterar förrätten.
Den svårcharmade Leifs dom?
– Det var väldigt gott!
VIDEOS FRÅN svenskdam
Leif GW Persson dissar kocken i Nyhetsmorgon
Huvudrätten var shortribs med potatis, vilket är revbensspjäll från kossa. I detta fall en 21-årig mjölkko, berättar Erik.
– Revbenspjällen är lite tjockare än från en gris, och det här använder man tyvärr inte så ofta. Det är väldigt mycket smak i köttet även fast det tar tid. En oxfilé är 2% av djuret – resten måste vi också ta hand om, anser jag.
Även det föll Leif GW i smaken:
– Det här var mycket gott!
Efter en stund börjar Leif mumsa på förrätten, onigirin, igen.
– Det här var mycket bra! Det var perfekt. Den här kimchin i kombination med räkorna – perfekt, utbrister han.
Ja, ett riktigt toppbetyg till Erik Videgård. När Fredrik Andersson lagade mat till Leif för ett par veckor sedan föll det inte kriminologen i smaken – så Leif är alltid brutalt ärlig när han ger sin dom.
Foto: TV4