Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här brister det totalt för Lasse Kronér – skriker på kändismannen i direktsändning

24 aug, 2024, 12:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Här skriker Lasse Kronér på kändismannen – i direktsändning.
Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Det var många som brast ut i glädjetjut när SVT bekräftade att tävlingsprogrammet "Doobidoo" kommer tillbaka i rutan.

"Doobidoo" tillbaka – Lasse Kronérs känslor

Och mycket skulle visa sig bli likt. Lasse Kronér programleder spektaklet på bästa sändningstid, något han själv erkänner att han "tjatade till sig":

– Jag har alltid tyckt att Doobidoo är ett fredagsprogram, det känns som att det ska ligga där faktiskt. Jag har jobbat lite för att vi ska komma tillbaka på fredagarna så det var kul att det blev så tycker jag, sade han inför premiären i en intervju med Hänt.

"Doobidoo" är en riktig långkörare och årets program blir den 19:e säsongen. Att stämningen var på topp under premiäravsnittet fanns det alltså ingen tvekan om – iallafall inte sett till Lasse Kronérs humör.

Annons

Lasse Kronér skriker på Måns Möller – i direktsändning

Det var nämligen i första avsnittet som duon Måns Möller och Malin Olsson tävlade mot Sanna Nielsen och Danny Lekström, och samtliga hade en riktigt bra sinnesstämning.

Så pass att Måns och Malin brast ut i sång till den grad att de ställde sig upp och dansade omkring i tv-studion. Det fick programledaren att reagera.

– Vänta, vänta! Inget sådant här jävla ”Så ska det låta”-sätt. Vi har aldrig så roligt att vi står upp, skriker Lasse.

Publiken brister ut i skratt, men det hela skulle få sig en tvärvändning när Lasse misstänkliggör Måns Möller för fusk.

– Kollade du lite på den? Visst gjorde du?, frågar Lasse och håller upp en lapp.

Måns förnekar fusket och säger att han inte såg lappen, varpå Lasse svarar:

– Jag såg att du blickade ned lite. Vet du vad man då gör? Då gör man så, säger han och river sönder lappen framför ögonen på de tävlande.

"Nästan helt osannolikt"

När Hänt pratade med programledaren inför premiären berättar han säsongen var otroligt rolig att spela in.

Annons

– Nästan varje år när man kör igång igen glömmer man av hur jäkla roligt det är att göra det och när man väl då får göra det igen så är det så fruktansvärt roligt att jobba med de här fantastiska musikerna och artisterna som kommer till oss, sade Lasse och tillade:

– Det är underbart, jag är ypperligt lyckligt lottad att få göra detta och att folk fortfarande tycker om det och sätter på tv:n. I dagens medieläge är det nästan helt sinnessjukt att vi har de tittarsiffrorna som vi har haft genom åren, att vi kan behålla dem. Det är nästan helt osannolikt.

Annons