Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Här brister "Nyhetsmorgon"-gästen ut i tårar i direktsändning – känsliga frågan från Soraya Lavasani

21 jul, 2024, 10:00
Vendela Lönnqvist
TV4/Nyhetsmorgon
Patriks dotters hund försvann tidigare i juli. På känsliga frågan brister han ut i tårar i direktsändning.
Annons
Jenny Alversjö om TV4:s chockbesked: ”Drabbar alla”Brand logo
Jenny Alversjö om TV4:s chockbesked: ”Drabbar alla”

Den 11 juli upptäckte familjen Ölmeborg i Enköping att deras dotters assistenthund Essie, en tre år gammal labrador, mystiskt försvunnit från tomten under kvällskissen.

Pappa Patrik berättar i "Nyhetsmorgon"

Snabbt gick familjen ut på sociala medier för att efterlysa Essie. Engagemanget växte snabbt och under onsdagsförmiddagen medverkade pappan i familjen, Patrik, i "Nyhetsmorgon" för att upplysa om förvsinnandet.

–Det var torsdagskvällen 22.20. Hon går ut på sin lilla nattkiss. När hon går ut tar hon en liten log på tomten, kissar och kommer in igen. Man går ut och hämtar och tar in grejer från tomten. Men den här gången var hon inte där, säger Patrik till programledarna Soraya Lavasani och Filip Stiller Borowicz och fortsätter:

Annons

– Senare i ett klipp ser man att min fru går in igen och börjar ropa på oss. Släppte vi verkligen ut Essie? Hon är alltid där. Men sen har det varit så många omständigheter som gör att vi misstänker att hon är stulen, med bilspår bakom den stora häcken som man ser. Hon har aldrig nånsin visat tendens till att gå ifrån tomten eller sin ägare.

"Min dotter kan inte hantera sådan information"

Sedan dess har Patrik och hans fru gått sömnlösa i jakten på Essie. En Facebook-grupp vid namn "Essie ska hem" har startats och där publiceras all nödvändig information.

Men det är inte förrän han berättar om vad de sagt till dottern som Patrik brister ut i tårar.

– Min dotter kan inte hantera såna information. Därför har vi berättat att Essie är på sjukhus.

Enormt engagemang i sökandet efter försvunna hunden

Försvinnandet av Essie har fått hela staden att gå ihop. Patrik berättar att han sett personer ute med ficklampor i natten som ropade efter hunden. Flera personer tog bilen ut för att söka och i sociala medier sprids det hela som en löpeld.

Annons

– En sån här hund är relativt dyr. Den tränas under två års tid. Det tar ett halvår att skola in den på min dotter. Nu börjar de äntligen bli den här riktigt härliga ekipaget som de är. Hon får det stöd och hjälp hon behöver ha utifrån Essie också, säger Patrik i "Nyhetsmorgon".

Hittelönen har nu höjts till 50 000 kronor – och hoppet är det sista som lämnar familjen Ölmeborg.

– Jag har en liten magkänsla att hon finns där ute. Det är någon som har henne. De personerna behöver bara välja att komma och lämna tillbaka henne. Om de så bara släpper henne på tomten eller väljer att komma och lämna in henne.

Annons