Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här bryter TV4-kocken ihop i tv – kan inte hålla tillbaka tårarna

19 sep, 2024, 14:00
Erik Videgård kan inte hålla tillbaka tårarna i TV4:s Kockarnas kamp.
Annons

Erik Videgård har seglat upp och blivit en riktig tittarfavorit. När tv-kocken gästar Nyhetsmorgon vet man att det ska läras ut matlagningskunskap på ett pedagogiskt vis, vilket gjort att han fått en alldeles särskild plats i tittarnas hjärtan.

5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Han har förklarat hur man ska bete sig i köket, vad man ska tänka på, vilka redskap man ska använda – och vilka redskap man inte ska använda. Bland annat har den berömda vitlökspressen fått sig en avhyvling och Videgård har demonstrativt visat sitt ogillande genom att sula ned den i en papperskorg.

Annons

– När man pressar vitlöken frigörs svavelämnen. Det luktar och smakar svavel. Om du använder ett rivjärn får du drag i vitlökssmaken, säger Erik Videgård.

Erik Videgård
Erik Videgårds knivar är alltid välslipade. LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Eriks barn berättar i TV4

Erik Videgård är en av Stockholms kändaste krögare. Hans kunskap sträcker sig så mycket längre än bara tv-expert i Nyhetsmorgon och just nu är han aktuell med programmet Kockarnas kamp.

Där får vi se en helt annan sida av Erik, en känslosam sådan som gör att man får lära känna en privatare sida hos tv-kocken – och hur han är som pappa till barnen Max, 22, Jack, 24 och dottern Felicia, 40.

Annons

I programmet skickar de nämligen in en hälsning till sin älskade pappa, något som berör både Erik och de andra medverkande i programmet.

– Det är en otrolig ynnest att ha dig som pappa. Vi hejar på dig så otroligt mycket, säger ett av barnen.

Bryter ihop i TV4

Erik har svårt att hålla tillbaka tårarna. Barnens ord får det att vattnas i ögonen och till slut kan han inte göra annat än föra upp handen och torka tårarna.

– Det rör mig så djupt in i hjärtat så det är inte sant. Fantastiska barn jag har. Jag längtar efter dem jättemycket, även om de är vuxna och utflugna, säger han i programmet.

Så himla fint!

Foto: TT/TV4

Annons