Här ilsknar Erik Videgård till i sändning – Jenny Alversjö tappar hakan
Jenny Alversjö tappar hakan när Erik Videgård kommer med beskedet.
Få är så duktiga i köket som Erik Videgård. Hans näsa för matlagning har också gett honom en plats i Nyhetsmorgon, där han står i köket och bjuder på kulinariska upplevelser utan dess like.
Programledaren Jenny Alversjö brukar jobba när Erik är på plats för att bjuda på tips och tricks i köket. Hon står ofta handfallen när hon tar del av Eriks skicklighet och är inte sen med att ge kocken beröm.
Tidigare har han pratat illa om vitlökspress, förklarat att den hämmar vitlökens krafter och markerat kraftigt genom att slänga den i en soptunna och berättat att den inte duger till något.
Erik Videgårds ovanliga rätt
Och ibland väljer han att laga lite annorlunda rätter. Det blev Jenny Alversjö varse i helgen när han bestämde sig för att bjuda på lite kokt kalv i dill – en rätt som inte är helt vanlig dessa dagar.
– Ja, det är lite förvånande, men jag älskar det hör mötet mellan dill och ättikssyran i kombination med supermör kalv som jag gjort på kalvlägg, säger Erik Videgård i TV4:s direktsändning.
I rätten är så klart örten dill central. Samtidigt är det en ört som i ett färsk tillstånd snabbt blir dålig och vissnar. Enligt Erik går det dock hur bra som helst att frysa in den i kuber och på så sätt bevara dillens friskhet.
Galna upptäckten får Jenny Alversjö att reagera
Men gastronomen Erik nöjde sig inte med dill. Han ville även ha dragon i. Därför bestämde han sig för att köpa en kruka dragon och när han kom hem med den insåg han att det blev en aningen dyr affär.
Dragonen vägde bara några gram och kostade 36 kronor, men när Erik började fundera på hur mycket det egentligen skulle kosta att köpa ett helt kilo blev han häpen.
– Så gick jag hem, tänkte ”men vänta nu” och undrade hur mycket jag egentligen kunde använda. Ett kilopris på 8000 kronor. Detta tycker jag man kan såga rätt rejält faktiskt. Va va!?, sa Erik Videgård.
Jenny Alversjö reagerade i sin tur kraftigt när hon fick höra talas om Eriks ekonomiska kalkyl av örten.
– Nej, det är helt hutlöst!
Foto: TV4