Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här tappar Anders Pihlblad kontrollen i TV4 – sker mitt framför kollegan

13 aug, 2024, 07:00
Märklig stämning i Nyhetsmorgon efter Anders Pihlblads miss.
Annons

Nyhetsmorgon går närmast att beskriva som en lägereld, vars lågor samlar hundratusentals svenskar varje morgon och ser till att bringa klarhet i det nyhetsklimat som stundtals kan te sig rätt snårigt.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Därför krävs det kompetenta programledare, som vet hur man ska ratta en direktsändning och kunna vara snabbfotad, flexibel och redo att byta från ett ämne till ett annat.

Anders Pihlblad har varit TV4 trogen i flera år. I dag klassas han som en av kanalens mest erfarna programledare, fullt medveten om hur man ska agera för att ro en sändning i hamn.

Annons
Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad
Rania Shemoun Olsson och Anders Pihlblad är tillbaka som duo i Nyhetsmorgon! TV4

Förvirringen i TV4

De senaste veckorna har tv-tittarna fått klara sig utan älskade Anders Pihlblad, som så många andra har haft lite förtjänstfull semester och njutit av den svenska sommaren.

Men så under måndagen dök han upp i rutan igen. Sändningen började med trav-nyheter, som handlade om gårdagens tävling i Åmål där travhästarna tävlade i högervarv i stället för vänstervarv.

Anders verkade dock aningen segstartad. Om man han var kvar i semestertankar är oklart, men när Rania Shemoun Olsson började ställa frågor om travnyheterna var det en perplex Anders som stirrade frågande på sin kollega.

Annons

Anders Pihlblad: ”Hänger inte med”

– Hästarna sprang åt fel håll där, noterade du det? frågade Rania Shemoun Olsson och vände sig mot en förvirrad Anders.

– Att de sprang åt fel håll? Jag hänger inte riktigt med nu, svarade Anders, samtidigt som han tittade frågande på Rania.

Rania fick förklara för tittarna att det var tidigt på morgonen.

– Jag var lite mer inne på vad jag skulle prata om sen, svarade då Anders.

Anders Pihlblad
Anders Pihlblad är aningen förvirrad i Nyhetsmorgon. TV4

Foto: TT/TV4

Annons