Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här tvingas personalen rycka in under direktsändningen: "Hör inte till vanligheterna"

07 aug, 2024, 10:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TV4
En morgon sker det som inte får hända i Nyhetsmorgons direktsändning.
Annons
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Det var sommartider i Nyhetsmorgons studio ute på Gärdet i Stockholm när Expressen fick spendera morgonen med programledarvikarierna Carolin Björnerhag, 37, och Johan Macéus, 50.

Carolin Björnerhag vikarierar i Nyhetsmorgon

Den förstnämnda är i vanliga tider både programmets flygande reporter och webbredaktör. Men under sommartider i år har hon återigen fått förfrågan om att vikariera som programledare – något hon gärna gör.

Och van har hon blivit. När Expressen, efter genomgången av dagens agenda är färdig, frågar om hon nu vet exakt vad hon ska säga svarar Carolin lugnt:

– Nej, det bestämmer vi där inne i studion. Eller vi vet vad vi ska säga, men exakt vem som säger vad bestämmer vi några sekunder innan, typ: ”Vem börjar?”. Det tar vi på studs.

Här sker det som inte får hända i direktsändning

Att ta det som det kommer verkar vara den bästa taktiken. De jobbar ju trots allt med tv och nyheter – i en värld där allting kan hända och plötsligt måste hela programmet skrivas om.

Annons

Det är fördelen med ett direktsänt program. Men likt allt annat finns det även nackdelar.

Som denna morgon när Expressen skuggar Carolin. Då händer något som inte får ske. En av gästerna upptäcker att fusklappen med fakta är kvarglömd borta i fikarummet.

"Hör inte till vanligheterna"

Studiomannen sågs snabbt springa ut och hämta lappen, för att sedan krypa fram till bordet där gästen och programledarna sitter och räckt upp lappen till gästen.

Allt utan att kamerorna fångade någonting.

– Det du såg nu hör inte till vanligheterna, säger hon sedan till tidningen.

Annons