Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hasse "Kvinnaböskes” sorgliga besked – berättar nu: "Nu är det slut"

12 okt, 2024, 12:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Nu tar den folkkära artisten farväl...
Annons

Hasse "Kvinnaböske" Andersson har varit aktiv som artist i över 40 år och givit svenska folket många odödliga hits som "Änglahund" och "Skomagare Anton".

2015 fick han en stor comeback när han medverkade i det årets upplaga av Melodifestivalen med "Guld och gröna skogar", som gjorde succé hos både stora och små. Med bidraget fick han en ny skara fans och två år senare fick han programleda tävlingen tillsammans med Clara Henry och David Lindgren.

Pernilla Wahlgren efter stora skönhetsingreppet: ”Jag kan inte le”Brand logo
Pernilla Wahlgren efter stora skönhetsingreppet: ”Jag kan inte le”

Hasse har blivit en av Sveriges mest uppskattade och folkkära artister – men nu är det dags att säga hejdå.

I dag den 11 oktober beger sig Andersson ut på vägarna för sista gången. Det handlar om hans avskedsturné " Hej du Speleman" som ska pågå fram till början av november, något han berättar om i programmet P4 Extra.

Fina gåvan

Det är inte lätt att sammanfatta en så lång karriär och Hasse berättar i radioprogrammet att han har behövt plocka bort några låtar ur sin katalog för att konserten inte ska bli för lång. Han tänker mycket på sin publik – och kommer ge dem något extra när de kommer till konserterna på turnén.

Annons

– Alla som kommer på konserterna får en liten bok av mig. I den så finns det bilder från hela mitt liv och hela min karriär och alla kollegor jag har jobbat tillsammans med, berättar Andersson i programmet.

Redan i april i år berättade artisten i ett brev till sina fans att han skulle ut på en avskedsturné, vilket Svensk Dam skrivit om. Han skrev så att turnén kommer bli "det största" han har gjort.

Hasse "Kvinnaböske" Andersson är en av Sveriges mest folkkära artister. Krister Hansson / Aftonbladet

I P4 Extra berättar Andersson att han tror att det kommer att vara med blandade känslor han avslutar sin sista konsert senare i år.

– Det kommer känna lite konstigt. Jag kan till och med bli lite gråtmild när jag tänker på att nu är det slut. Samtidigt känns det kul ändå att sluta när man har rösten i behåll och kan leverera bra.

Efter många decennier i rampljuset är det alltså dags för Hasse Andersson att säga hejdå. Vilken artist han har varit – och är!

Annons