Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Henrik Alsterdals arv efter mammans bortgång – blir känslosam: ”Hon...”

04 okt, 2024, 18:30
Henrik Alsterdal blir känslosam när han tänker tillbaks på arvet från sin mamma.
Annons
Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”Brand logo
Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”

Henrik Alsterdal är en av TV4:s mest briljanta programledare. Tillsammans med maken Anders Pihlblad är han en av kanalens favoriter och har med sin erfarenhet fått förmånen att, i flera års tid, jobba med succéprogrammet Efter fem.

När det är skarpt läge, direktsändning råder och det krävs att man är på tårna, har Henrik inga problem att visa prov på sitt kvicka fotarbete. Skickligt parerar han mellan höga och låga ämnen, mellan nyheter som har både lättsam och allvarlig karaktär.

Annons

När man ser Henrik i rutan är han alert, ett fullblodsproffs som vet att man behöver vara aningen extrovert när det gäller att underhålla tittarna hemma i tv-sofforna.

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal
Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal. Karin Törnblom/TT

Henrik Alsterdal om uppväxten

Privat är han dock lite mer återhållsam. Livet lever han med maken Anders och sina två barn, som han älskar mer än allt annat på jorden och inte helt sällan är de ute och reser tillsammans.

Livet i dag är något helt annat än det han själv växte upp i. Som son till en ensamstående mamma var det relativt knapert i hemmet, berättar Henrik för Hänt.

Annons

–Hon pluggade när jag var liten och det blir man ju inte rik på, men som tur var kunde min mormor hjälpa till med pengar så vi kunde åka på semester och köpa kläder. Tack mormor för det! säger han.

Henrik om arvet

Henriks mamma var endast 58 år gammal när hon gick bort. Under sin livstid var hon väldigt kulturintresserad och målade mycket tavlor.

– Hon samlade också på konst, och när hon gick bort ärvde jag över 50 stora tavlor. Tyvärr räckte inte mina väggar till så jag fick skänka bort en hel del, säger Henrik till Hänt.

Henrik Alsterdal
Henrik Alsterdal. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons