Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

H&M-miljardärens svärfar åtalad för dödshot – hotade att slå ihjäl kaféägare

13 aug, 2024, 13:00
Nils Thams svärfar Thorsten Flinck åtalas för att ha hotat en kaféägare.
Annons

Skådespelaren Thorsten Flinck har åtalats för att ha hotat en kaféägare, rapporterar Expressen. Bråket ska ha ägt rum när Thorsten nekades att låna toaletten på ett kafé i Stockholm.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Personalen ska ha förklarat att man höll på att stänga och att man därför inte kunde låta Thorsten gå på toa. Enligt uppgifter i polisutredningen ska skådespelaren då hotat kaféägaren och sagt: ”Jag ska slå ihjäl dig”.

”Thorsten lyfte en stol och höll upp den i riktning mot NN under tiden som han skrek”, står i polisanmälan enligt Expressen.

Annons
Thorsten Flinck
Thorsten Flinck står åtalad för att ha hotat en kaféägare i Stockholm. Olle Sporrong/EXP/TT

Thorsten Flinck nekar

Thorsten nekar till anklagelserna om olaga hot. I förhör berättar skådespelaren att det skulle ta 15 minuter för kafét att stänga, medan han själv bara behövt en minut på toaletten.

– Jag var så pissnödig och då sa jag någonting, vad i helvete din jävla gris eller någonting sånt där, det här tar 1 minut och de höll fortfarande på att plocka ihop.

– Jag sa ”jag ska slå på dig”. ”Slå sönder” är inga ord jag använder, jag var upphetsad i situationen men sa inte det, jag sa ska slå på dig rent ordagrant. Han var ju också upphetsad så han kunde ha hört vad som helst.

Annons

Svärfar till Nils Tham

Thorsten Flinck är pappa till skådespelerskan Félice Jankell, som sommaren 2022 gifte sig med H&M-miljardären Nils Tham i ett grönskande Toscana.

Felicé Jankell har i Bianca Ingrossos talkshow berättat att hon i dag inte har någon kontakt med sin pappa.

– Jag är inte uppväxt med min pappa, alls. Utan mamma var ensamstående med mig och min syster, och pappa mådde inte så bra när jag växte upp.

Rättegången hålls i höst vid Södertörns tingsrätt.

Nils Tham och Felice Jankell
Thorsten Flincks dotter Felice är sedan 2022 gift med H&M-miljardären Nils Tham. Rojastudios

Foto: TT

Annons