Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ingemar Stenmarks tråkiga besked – väljer att berätta själv: ”Är färdig”

20 aug, 2024, 15:30
Skidlegendaren Ingemar Stenmark kommer nu med ett tråkigt besked.
Annons

Ingemar Stenmark var skidornas kung. När han tog sig fram i backarna var det många som visste att de skulle få uppleva något unikt, att skidlegendaren skulle bjuda på en show som fick en att tappa hakan och applådera frenetiskt.

6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!Brand logo
6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

När han bestämde sig för att lägga pjäxorna på hyllan, var det med ett välfyllt prisskåp. Totalt blev det hela 86 världscupstitlar, två OS-guld och fem VM-guld – ett tydligt kvitto på hans dominans.

Efter skidkarriären har han även provat lyckan som racerförare. Ingemar är en välkänd Porsche-älskare och tävlade som förare i Porsche Sprint Challenge genom att trycka plattan i mattan.

Annons
Ingemar Stenmark och hustrun Tarja
Ingemar Stenmark med hustrun Tarja. Karin Törnblom/TT

Ingemar Stenmarks succé

Dessvärre valde Ingemar att inte fortsätta med racing-karriären. I stället provade han en helt ny grej som stavhoppare, en sport han dessutom visade ha viss fallenhet för.

Efter att ha tränat ett tag bestämde sig sportstjärnan för att ställa upp i veteran-VM i Göteborg. Påhejad av publiken lyckades han med bedriften att hoppa 3,00 meter, något han var helnöjd med.

Ingemars trista besked

Tyvärr kommer det nog inte bli någon fortsättning för Ingemar Stenmark. Efter veteran-VM bekräftar han att det förmodligen är färdigtävlat.

Annons

– Nej, jag är färdig med tävlingsdjävulen, säger han och fortsätter:

– Okej, det kan vara bra att ha en tävling som mål att kämpa mot, men jag är inte jättesugen på att tävla.

Ingemar Stenmark
Ingemar Stenmark klarade 3,00 i veteran-VM – men nu lägger han ned med stavhoppstävlandet. Adam Ihse/TT

Foto: TT

Annons