Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jan Malmsjös trista besked – efter alla älskade år på scen

01 okt, 2024, 06:00
Den älskade skådespelaren Jan Malmsjö berättar hur det ligger till.
Annons
Marie Göranzons frustration i äktenskapet med Jan MalmsjöBrand logo
Marie Göranzons frustration i äktenskapet med Jan Malmsjö

Jan Malmsjö, 92, var bara 31 år gammal när han fick sitt stora genombrott. Musikalen ”Stoppa världen – jag vill stiga av” på Scalateatern 1963 blev en succé och skådespelarens karriär tog raketfart, med flera andra uppdrag som följd.

I dag klassas han som en av Sveriges mest mångfacetterade underhållare på scen. På senare år har dock Jan inte synts till mycket i det rampljus som han dominerat stora delar av sitt liv.

Jan Malmsjö och Marie Göranzon
Jan Malmsjö och Marie Göranzon. Jari Kantola/TT

Det gör Jan Malmsjö idag

Åldern har gjort att han tvingats lämna scenlivet. För Expressen berättar Jan Malmsjö att hälsan är bra, men att han för det mesta håller sig i hemmet på Strandvägen och tar det lugnt.

Annons

– Jag har ingenting för mig. Det har jag inte. Jag sysselsätter mig så att jag har lagom, säger Malmsjö och fortsätter:

– Det är promenader och det läsa böcker och det är... Ja...

Jan Malmsjö trista besked: ”Nej”

Den som hade hoppats på en comeback för Jan Malmsjö blir nog besviken. Han har inga planer på att återgå till scenlivet, även om det ibland kan klia i fingrarna på honom.

– Nej. Jag går och tittar på de som gör det och det är tillräckligt. Det är tillräckligt så att säga, säger han.

Annons

Nyligen hyllades skådespelerskan Marie Göranzon i TV4:s ”Vilket liv!”. Hon har varit gift med Jan Malmsjö i 55 år, men under inspelningen var maken inte på plats, och i stället skickade han en hälsning från hemmet och berättade hur mycket hon betytt för honom under åren.

– Vi har haft enormt kul. Hennes närvaro, bara ha henne här tillsammans med mig. Vi har gjort så mycket tillsammans. Hon har en enorm styrka på scen, säger Jan Malmsjö.

Marie Göranzon och Jan Malmsjö
Jan Malmsjö säger att han mest håller sig i hemmet. Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons