Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jannike Björling försvann efter stormiga relationen med Björn Borg – så lever hon idag

22 okt, 2024, 19:30
Jannike Björling och Björn Borg var ett av Sveriges mest omtalade par – men i dag lever modellen ett helt annat liv.
Annons

Björn Borg och Jannike Björling träffades när tennislegendaren var domare för en skönhetstävling som hon medverkade i. Jannike var då 17 år gammal och ett år senare fick de sonen Robin ihop.

Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Under 80- och 90-talet var de ett av Sveriges mest omtalade par. Löpsedlarna avlöste varandra och folket kunde inte få nog av relationen mellan Björn och Jannike.

Björn Borg och Jannike Björling
Björn Borg och Jannike Björling. Roger Tillberg/TT

Jannike dementerar

Men relationen var stormig. I tidningarna beskrevs den som turbulent och Jannike anklagades för att enbart vara intresserad av Björn Borgs pengar, något som hon hela tiden förnekade.

Annons

När hon medverkade i TV4-programmet Kändisdjungeln 2009 betonade hon att förhållandet med Björn alltid handlat om kärlek.

– Under de tre åren var det jättebra. Jag var verkligen älskad av honom. Men när man är ung måste man hitta sin egen person och gå vidare, sa Jannike Björling i programmet.

Så lever Jannike idag

Två år efter sonen Robins födsel tog förhållandet slut. Jannike Björling fortsatte att jobba som modell och ett år efter uppbrottet gifte hon om sig med fotografen Tony Fernandez.

Annons

Jannike och Tony gick skilda vägar efter fem år som gifta. Efter år av vilda fester och skandalomsusade rubriker lämnade hon offentligheten och började leva ett mer tillbakadraget liv.

Enligt Femina har hon utbildat sig till florist och nagelskulptris, men har de senaste åren jobbat inom vården.

Jannike Björling
Jannike Björling lever i dag ett helt annat liv. Jack Mikrut

Foto: TT

Annons