Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jenny Alversjö chockad av familjehemlighet: "Vidrigt – något vi inte pratar om"

24 sep, 2024, 05:30
Jenny Strömstedt
TV4
Jenny Alversjö chockas av en mörk familjehemlighet.
Annons

Jenny Alversjö är en av Nyhetsmorgons mest meriterade reportrar. Det är ofta hon som får ta de tuffaste intervjuerna – de där som kräver ett empatiskt handlag.

Jenny Alversjö och Erik Videgårds verkliga relation: ”Har varit...”Brand logo
Jenny Alversjö och Erik Videgårds verkliga relation: ”Har varit...”

Nu har hon varit med om att gräva fram en mörk familjehemlighet.

Jenny Alversjö chockad av mörk familjehemlighet

Jenny Alversjö
Jenny blir märkbart tagen av familjehemligheten som grävs fram. TV4

Författaren Mian Lodalen har nämligen skrivit om en del av sin familjehistoria i romanen Dansaren och demonerna: En berättelse om omöjlig kärlek. Boken handlar om Mians morbror Hans, som dog innan hon själv föddes.

Annons

För Jenny berättar Mian att hon först hörde talas om Hans när hon såg hans porträtt hemma hos sin mormor. Mormodern berättade att Hans var död – men ville inte säga mycket mer än så.

– Jag förstod att honom ska jag aldrig mer fråga om. Hon tittade bort, jag minns att hon inte mötte min blick. Sedan var det aldrig någon mer som pratade om honom, säger Mian i Nyhetsmorgon.

Långt senare frågade Mian ut sin egen mamma om Hans. Då fick hon höra att Hans var homosexuell och en framstående balettdansare. Men i sin egen familj var han tabu, på grund av sin läggning.

– Nu när jag själv sitter här så blir jag själv tagen av det. Jag tycker att det är så otroligt sorgligt. Vi hade den här fantastiska killen i vår släkt. Han var gay och sättet han dog på… det gick inte att prata om, säger Mian.

– Du insåg att det här var något vi inte prata om, fyller Jenny i.

Jenny Alversjö: "Fullständigt vidriga"

På Hans tid var homosexualitet sjukdomsklassat. Psykvården genomförde försökte "bota" hbtq-personer med en rad olika brutala tekniker: elchocksbehandlingar, steriliseringar, lobotomeringar, för att nämna några.

Annons

Jenny blir märkbart chockad och tagen när hon får höra om vad Hans utsattes för.

– Det är fullständigt vidriga behandlingsmetoder, säger Jenny.



Annons