Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jenny Alversjö sörjer avlidne TV4-kollegan i sändning: "Tack för allt"

29 sep, 2024, 12:00
Jenny Alversjö minns Bengt Frithiofsson.
Annons

Under lördagskvällen kom det sorgliga beskedet att TV4-profilen Bengt Frithiofsson gått bort, 85 år gammal. Det bekräftade familjen för kanalen.

I söndagens sändning av Nyhetsmorgon sörjde programledaren Jenny Alversjö den älskade kollegan.

Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2024Brand logo
Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2024

Bengt Fritiofssons år på TV4

Bengt Frithiofsson var en mycket uppskattad profil på TV4, som var Nyhetsmorgons egna vinexpert i hela 25 år. Under sina år i rutan stod han för många oförglömliga stunder, när han rankade vinerna mellan ett till fem solar.

Annons
Bengt Frithiofsson
Foto: TV4

Han medverkade i programmet Let's Dance på samma kanal 2012, men valde i slutet av 2016 att tacka för sig på TV4. Det blev en stor och känslosam avtackning på kanalen, och det var tydligt att han var en oerhört omtyckt kollega.

– Jag vet inte riktigt hur vi ska klara oss utan dig, sa Steffo Törnquist då.

Innan karriären i rutan var Bengt dryckesskribent på Svenska Dagbladet i 20 år, och han har också släppt flera uppskattade böcker på temat mat och vin.

Annons

Jenny Alversjö sörjer Bengt Frithiofsson

I söndagens sändning ägnar programledaren Jenny Alversjö en stund åt att minnas Bengt. Med sig i studion har hon också kocken Erik Videgård, som kände honom väl.

– Vi måste minnas vår fantastiska kollega här i Nyhetsmorgon, Bengt Frithiofsson som är död. Han var ju dryckesskribent i 20 år innan han kom till oss, och här var han Nyhetsmorgons vinexpert och rankade viner som bara han kunde göra, på sitt högst personliga och fantastiska sätt, säger Jenny Alversjö.

Annons

– Jag har känt i Bengt i 40 år faktiskt , som nybakad servitör på den Gyldene Freden i Stockohlm så kom han in. Han tar ju hela rummet, och dessutom med en fet cigarr, kom han in: ”Äh jag har fått snetändning på cigarren”. Han var så rar och intagande, och hans pliriga blick, berättar Videgård.

De spelar ett ihopklipp från Bengts mest minnesvärda stunder i rutan, och Jenny är märkbart tagen.

– Så från oss Wine lovers till dig Bengt i himlen, tack för allt och vila nu i frid.

Bengt Frithiofsson 2015.
Bengt Frithiofsson 2015. Cecilia Liljeton/TT

Foto: TV4/TT

Annons