Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jenny och Niklas Strömstedt i bråk – papprena har blivit inskickade

02 sep, 2024, 10:00
Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt
TT
Niklas och Jenny Strömstedt har hamnat mitt i ett bråk.
Annons

Niklas och Jenny Strömstedt älskar sitt sommartorp på Dalarö. Niklas tillbringade många somrar som ung i den stockholmska skärgården, och han har fört kärleken vidare till sin fru.

– Där kan jag släppa ner axlarna och där känner jag mig som vackrast och starkast eftersom jag får strosa runt barfota, tvätta mig i havet och jobba i trädgården, har Jenny sagt till Damernas värld om torpet.

Niklas Strömstedts okända bråk med JennyBrand logo
Niklas Strömstedts okända bråk med Jenny

Niklas Strömstedt och Jenny i bråk

Men nu är idyllen på Dalarö hotad. Expressen kan rapportera att flera av de boende på ön är irriterade på att den så fridfulla platsen håller på att bli exploaterad av byggbolag.

Bland annat har AG Properties beslutat sig för att riva det anrika hotellet Bellevue för att bygga bostadsrätter och exklusiva sjövillor. Claes Britton, författare och boende på Dalarö, hör till dem som har protesterat mot planerna.

– Jag tycker att det är otroligt intressant att man kan mangla i gång och riva, spränga, schakta och bygga innan bygglovet vunnit laga kraft, säger Claes till Expressen.

Annons

Men AG Properties har stött på patrull. Länsstyrelsen har upphävt företagets bygglov, vilket innebär att bygget satts på paus. Detta efter att Claes och andra boende har gjort en skriftlig överklagan – och skickat in papper.

”Enligt länsstyrelsens bedömning är ritningsunderlaget motsägelsefullt och alltför bristfälligt för att kunna läggas till grund för en prövning... /Bristerna är omfattande och gäller inte enbart någon enstaka åtgärd”, står det i Länsstyrelsens rapport enligt Expressen.

Bråket på Dalarö: "Ett samhälle mår bra"

Thomas Sandell är arkitekten bakom det nya projektet. Han har tagit striden mot Claes, som han menar är alltför bakåtsträvande.

– Jag kan förstå att det finns en känslomässighet, och att man tycker att allt ska vara som det alltid varit. Men jag har en annan åsikt. Jag tror att ett samhälle mår bra av att utvecklas. Bygger man inte ett samhälle då dör det, förr eller senare, säger Thomas.

Annons